Barcelona 2016: Ivan Kovačev najbolje plasirani hrvatski natjecatelj u utrci serije Ironman

Četvrtak, 13. listopada 2016. 14:08 Napisao/la  I. J.

Članovi Racing teama "Mala Kata" utrku završili bolje nego što se očekivalo

Proteklog vikenda u Španjolskoj, u Barceloni, točnije u predgrađu katalonske prijestolnice, gradiću Callela održana je jedna od najtežih i najprestižnijih svjetskih utrka Ironmana.

  Natjecatelji su prvo plivali 3.800 metara u moru, potom vozili bicikl 180 kilometara i onda trčali maraton na stazi dugoj 42 kilometra.
 
 Na ovogodišnjem Ironmanu nastupila su 2853 natjecatelja i natjecateljki iz cijelog svijeta, a utrku je završilo 2346 natjecatelja.

 Najbolje plasirani Hrvat bio je Splićanin Ivan Kovačev – Maci, koji je završio utrku na 195. mjestu, u vremenu 9:46:23 sati, što je njegov osobni rekord. Patrick Nilsson iz Švedske  pobijedio je u vremenu    07:55:28 sati.
 
 Svi ostali članovi Racing teama "Mala Kata" Marin Aljinović – Rus, Kristijan Sindik, Davor Škare, završili su utrku bolje nego što se očekivalo.
 
 Po povratku kućama  uspjeh su proslavili  u društvu svoji prijatelja u restoranu "Mala Kate", koji je i službeni sponzor istoimenog Racing Teama.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.