Amerikanci priveli olimpijskog prvaka Moa Faraha zbog sumnje da je terorist!

Nedjelja, 30. prosinca 2012. 15:52 Napisao/la  SC

- Nisam mogao vjerovati da su me zadržali zbog somalijskog porijekla. Imao sam medalju kako bi im objasnio tko sam, ali mi nisu vjerovali,  rekao je Farah za Sun, a prenosi Eurosport

Britanac Mo Farah, olimpijski prvak na 5.000 i 10.000 metara, priveden je u SAD-u jer su carinici posumnjali da je terorist. Farah je otputovao u Portland da bi trenirao sa poznatim trenerom Albertom Salazarom, ali je doživio neugodnost zbog toga što je rođen u Somaliji!

- Nisam mogao vjerovati da su me zadržali zbog somalijskog porijekla. Imao sam medalju kako bi im objasnio tko sam, ali mi nisu vjerovali,  rekao je Farah za Sun, a prenosi Eurosport.

Britanac je dodao da ovo nije prvi puta da ima probleme sa američkim službenicima, iako je jedan od najpoznatijih atletičara na planeti.

- Kada smo bili u Portlandu "Nike" je sredio boravišnu vizu, a do tada smo imali turističku. Otputovali smo u Toronto na nekoliko dana, ali smo se morali vratiti. Dobili smo pismo da smo pod istragom zbog sumnje da smo teroristi i zabranjen nam je pristup na 90 dana, u nevjerici je konstatirao Farah.

Britanac je u godini na izmaku proglašen za najboljeg atletičara Europe, jer je osvojio dva olimpijska zlata i postao prvakom Europe u utrci na 5.000 metara. Isto priznanje dobio je i 2011. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.