RSS na 4. sastanku projekta GREEN SEAL u Bruxellesu

Srijeda, 10. travnja 2019. 13:43 Napisao/la  SC
RSS na 4. sastanku  projekta GREEN SEAL  u Bruxellesu

 

Riječki sportski savezje sudjelovao na 4. sastanku Erasmus+ Sport projekta GREEN SEAL 8. i 9. travnja, čiji je domaćin bio belgijski partner IHF u Bruxellesu.

Projekt uključuje 6 partnera iz Belgije, Hrvatske, Italije, Poljske, Španjolske i Velike Britanije, a sufinanciran je sredstvima Europske unije.

Projekt ima za cilj povećati svijest o negativnim posljedicama dopinga u rekreativnom sportu.

Dok je većina anti-doping kampanja i aktivnosti često usmjerena na sportaše uključene u profesionalne i natjecateljske sportove, GREEN SEAL je usredotočen na problem dopingau rekreativnom okruženju.

Partneri su raspravljali o proračunskim i administrativnim aspektimaprojekta, osiguravanju kvaliteteprojekta, te Etičkom antidoping kodeksu koji bi se trebao usvojiti u rekreativno-sportskim organizacijama diljem Europe kako bi se spriječilo nezdravo ponašanje neprofesionalnih sportaša.

Glavnu ciljnu skupinu projekta predstavljaju mladi ljudi u rekreativnim sportskim okruženjima.Provedba projekta GREEN SEAL započelaje u siječnju 2018. godine i provodit će se tijekom razdoblja od 24 mjeseca s aktivnostima u koje su uključene sportske organizacije u svim partnerskim zemljama, a Riječki sportski savez partnerska je organizacija na projektu.