3. HNL Zapad: Alen Horvat uspješno krenuo u misiju spašavanja Krka

Subota, 07. travnja 2012. 14:53 Napisao  Luka Variola

- Velika pobjeda koju smo znali proslaviti. Na način kako se samo na Krku zna slaviti, objašnjava mladi stručnjak, koji se nakon kratke epizode na Kantridi vratio spasiti Krčane od povratka u Četvrtu ligu

Veliki petak nogometašima Krka donio je i veliku pobjedu. Nakon više od šest mjeseci uknjižena su tri trećeligaška boda. Na igralištu Josip Uravić - Pepi svi su odahnuli, čak i vrijedni tajnik krčkog kolektiva Željko Dminić, koji je prije dvoboja bio napet "kao puška".

- Igrači su napeti, u grču su zbog cijele ove situacije, objasnio je za prijatelje Mina.

Masiranja igrača prije važnoga dvoboja uhvatio se čak i trener Alen Horvat, koji je prije desetak dana za kormilom Krčana zamjenio Damira Rubčića. Nekadašnji britki branič Rijeke vratio se tako na mjesto trenerske afirmacije budući da je Krčane uveo u trećeligaško društvo, osvojivši naslov prvaka 4. HNL-Zapad u sezoni 2009./10. Nakon trećeligaške promocije oprostio se od krčkog kolektiva i prihvatio poziv s Kantride. Nakon kratke epizode pod stijenama, vratio se spasiti Krk od vraćanja u četvrtoligaško društvo.

- Jako važna pobjeda za nas. Igrači su bili u velikom grču, ali odigrali su mušku utakmicu i mislim da su naša tri boda sasvim zaslužena. Mislim da ova ekipa Krka zaslužuje vrh ljestvice. Nije mi jasno zašto je ovako nisko plasirana. Pobjedu smo znali proslaviti. Na način kako se samo na Krku zna, objašnjava mladi stručnjak, koji je prije Krka trenersku žicu "brusio" vođenjem juniora Rijeke. Tada mu je jedan od najboljih igrača bio devetnaestogodišnji Toni Jović, kojega su "bijeli" kao talentiranog srednjoškolca doveli iz Nove Gradiške. Jović stilom igre (a i izgledom) neodoljivo podsjeća na Luisa Suareza, a to je demonstrirao i u slavlju nad Novaljom, koja je nastavila svoj pad u proljetnom dijelu prvenstva. U trenucima kada je momčad Krka osjetno pala i kada je Novalja pomalo počela gospodariti krčkim travnjakom, Jović je pravim remek-djelom otklonio sve dileme.

- Pa vidi se da je igrač Rijeke. I moj isto, ha, ha, sa smješkom je zaključio Horvat.