ZAVRŠNICA KUPA Adrijana Prosenjak: Zelina bi se borila za sredinu ljestvice u prvoj ligi

Srijeda, 11. svibnja 2016. 18:36 Napisao  Patrik Mršnik

Polufinale, četvrtak: Podravka - Lokomotiva (17), Zamet - Zelina (19). Objektivno smo jače od njih, ali to će trebati prikazati na parketu, kaže trenerica rukometašica Zameta

Riznica uspjeha riječkoga ženskog rukometa mogla bi do konca ovoga tjedna postati bogatija za još jednu policu. Treću godinu uzastopce završni turnir Kupa Hrvatske u obje seniorske kategorije igra se u Umagu, treći su puta na njemu prisutne rukometašice Zameta koje u polufinalu (četvrtak, 19 sati) igraju protiv administrativnog trećeligaša Zeline.

Igračice iz Hrvatskog Zagorja prošlu su sezonu završile kao trećeplasirana momčad Prve lige, ali su se ove sezone radi financijskih dubioza umjesto u kakvom europskom natjecanju morale spustiti za dva natjecateljska ranga niže.

Operirano reprezentativno desno krilo
Ipak drukčije nije moglo. Prednji križni ligamenti koljena na desnoj nozi Josipe Jerčinović morali su biti podvrgnuti operativnom zahvatu u Lovranu. Ponedjeljak je donio pozitivne vijesti, operacija je prošla bez komplikacija. Sada slijedi oporavak i rehabilitacija. Povratak na parket bribirskog desnog krila programiran je za jesen. Nema žurbe, u kolovozu će tek navršiti 23 godine...

Riječanke u Umag idu osokoljene nakon pobjede u zadnjem kolu ovosezonskog izdanja Prve lige. Na domaćem parketu izabranice Adrijane Prosenjak svladale su koprivničku Podravku (26:25) i tako nagovijestile mogućnost zanimljivog raspleta u eventualnom subotnjem finalu Kupa.

Međutim, Zamet treba prvo proći Zelinu, a Podravka Lokomotivu u ogledima ovoga četvrtka.

- Taj susret predstavlja polufinale Kupa i kao takvoga moramo ga ozbiljno shvatiti. Ne želim da se pomisli kako već slavimo finale, Zelina je ipak trećeligaš samo na papiru. Te bi se cure sigurno borile za sredinu ljestvice u Prvoj ligi ove sezone. Objektivno smo jače od njih, ali to će trebati prikazati kroz šezdeset minuta na parketu, kaže trenerica Adrijana Prosenjak.

Ipak, već se gleda prema finalu, barem krajičkom jednog oka. Tamo čeka pobjednik susreta između Podravke i Lokomotive koji u umaškoj školskoj sportskoj dvorani počinje dva sata ranije. Riječankama je u pravilu svejedno tko će im doći u finalu, bit će to šezdeset minuta u kojima je podjednako teško doći do trofeja s kim god da se igra.

- Podravka neće imati odviše lak zadatak protiv Lokomotive, tu moje cure razmišljaju drukčije od mene. Razvidno je da u Podravci postoje neki fizički problemi, glavne igračice imaju problema s pripremom. Lokomotiva je ta koja u susrete s Podravkom uvijek ulazi maksimalno motivirana. To pokazuju i njihovi međusobni rezultati posljednjih godina, kaže trenerica Zamećanki.

Riječka delegacija dva će puta otići u Umag i vratiti se. Nakon polufinala u četvrtak planiran je povratak u Rijeku gdje će se dan kasnije održati trening i priprema finala. Jasno, sve to pod uvjetom da se Zelina svlada u polufinalu i na taj način izbjegne odigravanje susreta za treće mjesto koji je na rasporedu u petak.

U protekle dvije sezone na završnim turnirima gubilo se od Lokomotive. Lani u polufinalu, prije dvije godine u velikom umaškom finalu.

- Svejedno nam je s kim ćemo igrati finale, ako ćemo ga igrati. Mi smo se kroz zadnjih mjesec dana spremali za ovaj turnir, znajući da smo u prvenstvu načinili neke greške koje su iskompromitirale naš rezultat. U Umagu nas ništa ne smije iznenaditi. Ni Zelina, a onda niti protivnik u finalu, kaže Prosenjak.

Raspored završnog turnira Kupa Hrvatske za rukometašice
Polufinale - četvrtak, 12. svibnja: Podravka - Lokomotiva (17), Zamet - Zelina (19)
Susret za treće mjesto - petak, 13. svibnja (15.30)
Finale - nedjelja, 14. svibnja (18.15 - HTV2)