Drago Žiljak: Nakon četiri utakmice znat ćemo u kojem smjeru idemo

Subota, 26. studenog 2022. 10:01 Napisao  I. V.

Nadam se da će se MRK Zamet resetirati i da će krenuti u smjeru koji svi priželjkujemo u muškom i ženskom rukometu, kaže trener rukometašica Zameta

Drago Žiljak
Drago Žiljak

Rukometašice Zameta danas (17) nastavljaju sezonu nakon stanke, u 7. kolu na domaćem parketu igraju protiv ekipe Dugog Sela.

- Stanka je došla u dobro vijeme za nas, da radimo na nekim stvarima u igri. Ostajemo u istom sastavu do kraja ovog dijela sezone. Cure su vrijedno radile, otklonili smo neke probleme, nadamo se da će se to vidjeti protiv Dugog Sela. Igramo protiv visokopozicionirane ekipe, koja je sastavljena od vrhunskih igračica. Idemo u otvorenu utakmicu u kojoj ćemo pokušati tražiti svoju igru. U otvorenoj igri pokušat ćemo neutralizirati njihove glavne igračice, mislim da im možemo parirati i nadati se pozitivnom rezultatu, kaže trener Drago Žiljak.

Zamećanke još uvijek nisu osvojile ni bod, ekipa bi se trebala pojačati iza Nove godine, do tada treba odigrati četiri utakmice i sačuvati pozitivno ozračje:

- Upravo smo na tome radili, da igračice ostanu zajedno. Što se tiče socijalizacije ekipe, sve ide dobro, nakon četiri utakmice znat ćemo u kojem smjeru idemo. Odigrali smo tek šest kola, vjerujem da se puno toga pozitivnog može dogoditi, ističe Žiljak.

Dragu Žiljku matični je klub MRK Zamet u kojemu je došlo do promjena:

- Očito je došlo do zasićenje što se tiče prošle uprave, ovo je iskorak u organizaciji kluba. Nadam se da će mlada momčad dobro reagirati, najvažnije da se stvore uvjeti za kontinuitet u radu. Vjerujem da ova momčad nije rekla zadnju riječ, dolaze utakmice u kojima oni isto kao i mi, mogu ostvariti pozitivne rezultate. Imam veliko povjerenje u Matea Hrvatina, vjerujem se da će odraditi vrhunski posao, ističe Žiljak.

U MRK Zamet vratila su se poznata imena, bivši Žiljkovi suigrači i suradnici zatekli su situaciju sličnu kao u ŽRK-u Zamet:

- To su vrijedni ljudi koji imaju svoje pozicije u širem rukometom miljeu, nadam se da će brzo uspjeti reagirati, da će se klub resetirati i da će krenuti u smjeru koji svi priželjkujemo u muškom i ženskom rukometu. Da borbe za ostanak postanu prošlost, zaključuje Žiljak.