IVA LESJAK

Nema govora ni o kakvim ostavkama ili otkazima

Utorak, 25. listopada 2022. 15:53 Napisao  I. V.

Za situaciju u prvoj ekipi ne mogu krivci biti igračice i treneri, koji rade svoj posao dobro s igračicama koje imamo, kaže predsjednica ŽRK-a Zamet

Iva Lesjak
Iva Lesjak

Rukometašice Zameta stanku zbog nastupa reprezentacije provode u ozračju šest poraza u šest utakmica!

Od novih prvoligašica nitko prije početka sezone nije očekivao borbu za vrh ljestvice, ali nitko nije očekivao ni da nakon šest utakica neće imati ni boda:

- Naravno da smo se u prvih šest kola nadali nekoj pobjedi, ali sve je pošlo naopako. Utakmice koje smo mogli dobiti igrali smo bez igračica koje su bile ozlijeđene ii bolesne, što je bilo presudno. Kao što sam rekla igračicama na sastanku, nema govora ni o kakvim ostavkama ili otkazima kao što se počelo pričati. Za situaciju u prvoj ekipi ne mogu krivci biti igračice i treneri! Treneri rade svoj posao dobro s igračicama koje imamo. Tko god se malo razumije u rukomet, vidi da nam nedostaju vanjske igračice, bez njih se ne može. Cijelo vrijeme tražimo pojačanja, u kontaktu smo s nekim igračicama, nadam se da ćemo ih uspjeti dovesti. Nema odustanja, sezone je dugačka, svašta se može dogoditi, kaže Iva Lesjak, predsjednica ŽRK-a Zamet.

Čelnica kluba spremno je preuzela odgovornost za kvalitetu rostera, hoće li biti mogućnosti dovesti adekvatna pojačanja?

- Mi ćemo se potruditi da ih bude! Rekla sam trenerima da je njihov posao pronaći igračice, a posao uprave je da pronađe sredstva za igračice. Sredstava nema, ali naći ćemo ih, kaže Lesjak i naglašava sljedeće:

- ŽRK Zamet nije samo prva ekipa, imamo mi i mlađe uzraste koji vredno treniraju i pobjeđuju. Naravno da je prva ekipa uvijek u prvom planu, ali treba gledati što se radi u cijelom klubu. Naravno da nam nije cilj ispasti iz lige, a ako ispadnemo, nitko neće stradati zbog toga. Ne bismo ulaziti u prvu ligu da smo mislili drugačije, zaključuje Lesjak.