Josip Štokić: Teško je ostati unutra, kada misli odlutaju od rukometa

Srijeda, 10. siječnja 2024. 21:34 Napisao  I. V.

Moramo ove sezone moliti Boga za sreću, ali isto tako moramo kroz treninge utjecati na dosta toga, kaže trener rukometašica Zameta

Josip Štokić
Josip Štokić

Rukometašice Zameta nastavljaju sezonu u subotu, u 11. kolu gostuju u Dugom Selu.

Prve utakmice nakon dužih stanki uvijek su neizvjesne:

- Iva Stanić napustila nas je zbog poslovnih obveza, ona je bila stožerna igračica, dobila je poslovnu ponudu koju nije mogla odbiti, moramo se s time nositi. Ostatak rostera ostao je isti! Počinjemo u subotu, igramo 13. siječnja, još uvijek se osjećaju posljedice kolača i sarmi, to su većinom studentice i srednjoškole... Teško je bilo kome uvjetovati neki drugačiji režim života u ovom razdoblju, nekako ćemo se morati nositi s tim problemima iako su cure bile savjesne. Dali smo im programe po kojima su trebale raditi u skladu s mogućnostima, domaće su igračice imale na raspolaganju teretanu, ali malo je igračica uopće ostalo u Rijeci tijekom stanke, kaže trener Josip Štokić, koji će na početku drugoga dijela sezone očito najviše vremena posvetiti fizičkoj spremi:

- Uvijek je tako nakon stanke, trenirali smo do 23. prosinca, nije to tako velika stanka, ali teško je ostati unutra, kada misli odlutaju od rukometa, kada se živi ležernije. Ne možemo očekivati da će se sve igračice tek tako odreći životnih zadovoljstva zbog rukometa. Netko hoće, u tome je razlika između vrhunskih i dobrih igračica. Vjerujem da su i ostali klubovi imali slične probleme. S obzirom na sve skupa, stanje u ekipi je relativno dobro. Silvija Černeka neće igrati u subotu zbog obiteljskih obveza na što ne možemo utjecati, Iva Tabar liječi tetivu ramena pa će isto izostati, ali imamo roster koji bi trebao zadržati određenu kvalitetu, govori Štokić.

Rapored na početku drugoga dijela nije baš povoljan:

- Igramo u Dugom Selu u subotu, pa nam dolazi Podravka, pa idemo Zrinskom... Da sam pisao raspored, još bih Lokomotivu ubacio tu negdje, ha, ha... To su utakmice koje moraju iskoristiti igračice koje dobiju priliku, one moraju pokazati da su spremne uskočiti, ističe Štokić.

Možda nije loše da se igračice vraćaju u natjecateljski ritam u tako jakim utakmicama:

- Definitivno! To znači da u veljači možemo više utjecati na rezultate, da se do tada možemo dignuti u formi, pa da možemo napredovati. Kada ovakve utakmice na početku dođu kao grom iz vedra neba, igra se svodi na to tko se bolje snađe na terenu, a ja nisam pobornik takvog rada. Posebice zbog toga jer imamo mladu ekipu, koja mora trenirati i uvježbavati, mladim igračicama sve je novo, nemaju dovoljno iskustva. Trebat ćemo vremena da se vratimo u ritam s kraja prošle godine, dobro smo završili prvi dio sezone pred stanku, prisjeća se Štokić.

Pozicija na ljestvici (pogledajte OVDJE) puno je bolja nego prošle godine u ovo doba, Josip Štokić dovoljno je vremena proveo s ekipom da bi morao procijeniti postoji li mogućnost da se opet dogodi grčevita borba za ostanak:

- Postoji! Uvijek postoji takva mogućnost! Prošle sezone bili smo puno tanji u rosteru, bilo je puno užih rotacija, dogodila su se dva nesretna slučaja! Kada se ozlijede dvije stožerne igračice jako ih teško može nadomjestiti ekipa poput Podravke na svojoj razini. Moramo ove sezone moliti Boga za sreću, ali isto tako moramo kroz treninge utjecati na dosta toga. Možemo smanjiti takvu mogućnost, zbog toga moramo biti odgovorni, igračice prema sebi, ja prema igračicama. Uvjeren sam da radom može smanjiti postotak nesretnih slučajeva, a ozljede se uvijek događaju, poručuje Štokić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.