JOSIP ŠTOKIĆ

Ako ne ostanemo u prvoj ligi, odmah napadamo prvo mjesto!

Ponedjeljak, 29. svibnja 2023. 22:20 Napisao/la  Igor Vranić

Definitivno nisam zainteresiran ostati u Zametu ako se ne budemo borili za prvo mjesto u drugoj ligi, kaže trener rukometašica Zameta

Josip Štokić
Josip Štokić

Josip Štokić u zimskoj stanci preuzeo je ekipu Zameta bez pobjede, na kraju je ostvario sedam pobjeda što nije bilo dovoljno da Zamećanke sačuvaju prvoligaški status.

Evo kakav je Štokićev status:

- Prema dogovoru, ostajem! Usmeno smo se dogovorili da ostajem, nema razloga da ne ostanem, cure rade jako dobro. Važno je da zadržimo okosnicu ekipe, nadam se da ćemo iduće sezon ostati u istom broju da stvorimo bolju ekipu, da ne prekidamo ovo što smo počeli. Imamo puno posla, cure su prihvatile moj način rada, prema mojem mišljenju napredak možemo očekivati tek iduće sezone. Dosta toga ovisi o rosteru, nadam se da će biti još kompletniji iduće sezone. Za sada ni jedna igračica nije najavila odlazak. Neke su igračice pokazale da mogu biti bitan faktor u prvoj ligi, pokazale su talenat, napredovale su zadnjih mjeseci i normalno da će biti zainteresiranih klubova. Isto tako, mislim da su iste igračice svjesne što im možemo ponuditi, kako se radi u Zametu, kakve uvjete imaju u Zametu. Ako ne stignu neodoljive ponude, nadam se ćemo zadržati postojeći kadar, kaže Štokić.

U nastavku sezone Zamećanke su pokazale da spadaju u prvoligaško društvo, prirodno se nameće da se iduće sezone odmah pokušaju vratiti u isto društvo:

- Nagledao sam se situacija u kojima je biti prvak druge lige bilo teže nego ostati u prvoj ligi. Još uvijek tinja nada da ćemo ostati prvoligaši! Nije velika, ali postoji, svakakve informacije kruže, nisu svi klubovi spremni za prvu ligu, znamo što se događalo s Trogirom koji je prošle sezone naknadno ubačen u ligu. Imam planove za oba scenarija! Definitivno nisam zainteresiran ostati u Zametu ako se ne budemo borili za prvo mjesto u drugoj ligi. Ne vidim se u tome da budemo prosječni drugoligaš bez ambicija, ne želim biti prosjek, mislim da ove cure zaslužuju da težimo eliti i takve ciljeve moramo sebi postaviti. Možda nam se osmjehne sreća i ostanemo prvoligaši. Ako ne ostanemo, odmah ćemo napasti prvo mjesto, najavljuje Štokić.

U drugom dijelu sezone Štokić je odradio dobar posao:

- Osobna satisfakcija nije bitna kada se ispadne iz lige. 'Ajmo reć da nam nitko nije davao šanse na početku drugoga dijela sezone, kada smo se u ožujku približili ostanku u ligi, zateklo nas je nekoliko ozljeda koje su nas udaljile od cilja. Veseli me nekoliko očitih stvari, nekoliko se cura isprofiliralo, starije igračice dokazale su da itekako mogu ozbiljno raditi, da žele biti dio prvoligaškog društva, da nisu tu tek tako. Cure su dugo vremena igrale na gornjoj granici mogućnosti što me najviše veseli. Ne veseli me broj bodova koji smo osvojili iako sam znao da će pobjede doći prije nego sam preuzeo ekipu. Da ova ekipa nije imala potencijala, ne bih je preuzeo. Vjerovao sam da te cure mogu i one su to dokazale. Dokazuju to i dalje na svakom treningu! I dalje treniramo, ne pada broj igračica na treninzima, atmosfera nam je i dalje dobra iako je sezona završila. Pokušavamo otkloniti nedostatke prije ljetne stanke, nadam se da ćemo iduće sezone biti još bolji nego što smo bili u proljetnom dijelu sezone bez obzira u kojoj ligi budemo igrali, zaključuje Štokić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.