ADRIJANA PROSENJAK UPOZORAVA

Već smo razmišljali o istupanju iz lige!

Subota, 27. svibnja 2017. 14:19 Napisao/la  N. D.

Bila bi stvarno velika šteta da jedini nositelj kvalitete bude ugašen, kaže Prosenjak

Adrijana Prosenjak, trenerica Zameta
Adrijana Prosenjak, trenerica Zameta

Rukometašice Zameta u posljednjem kolu pred svojom publikom stigle su do pobjede protiv ekipom Trešnjevke uvjerljivim rezultatom 24:18.

Zamećanke su imali problema u toku čitavog prvog dijela susreta, ali su igračice trenerice Adrijane Prosenjak uz odličnu i agresivnu igru u obrani protivnicama dopustile postići samo osam pogodaka i završile su susret i više nego uvjerljivom pobjedom.

Prosenjak je bila zadovoljna rezultatom utakmice, te se nada da će pozitivnim rezultatom u zadnjem kolu ekipa uspjeti zadržati  četvrto mjesto.

- Ako želimo zadržati četvrto mjesto, mislim da ćemo morati pobjediti i u zadnjem kolu na gostovanju u Dugom Selu. Bježimo jedan bod Sesvetama, ali sigurno da će i ta ekipa ići na pobjede u zadnja dva nastupa, tako da se moramo vratiti neporažene iz zadnjeg kola. Moram naglasiti da je četvrto ili peto mjesto pozicija koju smo planirali na početku prvenstva. Naravno da smo očekivali i željeli više, ali u cijeloj ovoj turbulentnoj sezoni rezultat je itekako zadovoljavajući, rekla je Prosenjak.

ZAMET – TREŠNJEVKA 24:18 (8:10)
ZAMET: Dundović, Plahinek 2, Jerčinović, Miočinović 2, Milosavljević 3, Toto 4, Brkljača 2, Jelenović 2, Bukvić 3, Toskić, Stanić, Jurčić 1, Visković 2, Kalčić 2, Dobrić, Piršl
TREŠNJEVKA: Buršić, Lukšić 5, Smiljanić 2, Andrijašević, Toth 7, Brkljačić, Čagalj 1, Vagner, Mostarac, Penava 2

Osvajanje četvrtog mjesta u prvenstvu za igračice Zameta, nažalost ne predstavlja ništa.

- Četvrto mjesto u našem prvenstvu donosi Challenger kup, međutim znamo da mi u njega ne možemo ući zbog financija. Uopće se o tom natjecanju ne može razmišljati. U ove četiri godine koliko sam  u Zametu samo smo jedne sezone igrali u tom kupu i to kad je situacija bila itekako povoljnija. Osvajanje četvrtog mjesta je uspjeh i klub dobije pravo nastupa u Europi, ali financije to ne dopuštaju, rekla je Prosenjak.

Mjesec svibanj prolazi, ekipa je imala obećanja da će se financijska situacija riješiti:

- Nešto sitno se rješilo, ali ne previše. Dugovi su se nažalost razvukli i naravno da je sada sve teže rješavati probleme. Nešto se pomaknulo, ali sve to jako sporo. Ipak, više od tih dugova koji su veliko opterećenje, problem je da  nemamo predsjednika.  Ako želimo početi konsolidirati redove i ako želimo nešto planirati, bitno je da se riješi pitanje vodstva kluba, rekla je Prosenjak.

Prosenjak se nada pomaku rješavanju problema i slaganju ekipe za slijedeću sezonu.

- Moram naglasiti da će u ekipi Zameta doći do promjena, već znamo da ima igračica koje će otići, ima igračica koje su najavile prestanak igranja, ali sigurno da u našim okvirima radimo na dolascima i vjerujem da ćemo iduće sezone gledati mlađu ekipu koja će biti željna rezultata. Normalno, sve to pod uvjetom da se riješe problemi i dugovanja. Mi smo čak razmišljali o istupanju iz lige zbog nagomilanih problema, koji su donijeli agoniju koja nas je pratila. Bila bi stvarno velika šteta da jedini nositelj kvalitete bude ugašen. Ako se ne dogodi pomak u rješavanju problema, morat ćemo se odlučiti na taj korak, a onda će se postaviti pitanje zašto te mlade igračice, koje sa šesnaest godina nemaju gdje igrati, uopće počinju trenirati, govori Prosenjak. 

 U cijeloj priči ekipa je dala novu reprezentativku koja je po rječima Prosenjak itekako zaslužila izbornikov poziv.

- Poziv za Kristinu Plahinek je trebao stići odavno. Razgovarala sam sa izbornikom u par navrata i Plahinek je u potpunosti zaslužila poziv. Prije godinu dana, kada je Plahinek bila prvi put na okupljanju, ostavila je vrlo dobar dojam i nakon toga je nekako bila nepravedno izostavljena, te je sada konačno vraćena na mjesto koje joj pripada. U zadnje četiri godine koliko sam u Zametu, Plahinek je strašno napredovala, to je pravo krilo koje može odigrati srednjeg vanjskog, može igrati na tri mjesta u obrani, igračica koja šutira sedmerce, kompletna igračica i sigurno da je zaslužila poziv u reprezentaciju puno prije, zaključila je Prosenjak.