GORDAN BOŽIĆ

Zamet je tražio 35.000 kuna za Matiju Cara

Petak, 24. rujna 2021. 08:43 Napisao/la  SC

 Dogovor o suradnji postignut na sastanku održanom u prostorijama MRK-a Zamet kojemu su prisustvovali predsjednici obaju klubova, dva trenera RK MORCK-a i član uprave MRK Zamet, stoji u reagiranju

 

 

 

Zamet je tražio 35.000 kuna za Matiju Cara

Uprava RK-a Mornar-Crikvenica reagirala je na tekst koji pod naslovom: "Matija Car mogao bi iz Mornar-Crikvenice otići već drugi dan nakon što dođe  iz Zameta" potpisuje predsjednik MRK-a Zamet Vedran Devčić.

Reagiranje koje potpisuje predsjednik Mornar-Crikvenice Gordan Božić (na fotografiji) prenosimo u cijelosti:

Poštovani g. Vraniću,

U četvrtak 23. 09. 2021. godine na Vašem portalu objavljena je reakcija g. Devčića na članak vezan uz Matiju Cara.

Dozvolite da se na navode o iznošenju netočnih informacija,polu-informacija i dezinformacija tj laži, očitujemo činjenicama i postupcima kojim se je vodio klub i ja kao njegov predsjednik.

1. "Još malo pojašnjenja odnosa Rk Zameta i Rk Mornar - Crikvenice. Dakle tu ne postoji nikakav pisani sporazum. Tu čak ne postoji niti kakav đentlmenski dogovor..."

Sporazum o suradnji dva kluba, međusobnim odnosima , prijelazima po važečim pravilima Hrs-a... sastavio je g. Devčić i zajedno smo ga potpisali 03. 08. 2020.godine.

Kopija istoga dostavljen je redakciji Sportcoma (objavljena je ispod teksta, op. urednika).

(Ne)Đentlmenski dogovor postignut je nakon pisma namjere upućenog od strane g. Devčića, na sastanku održanom u prostorijama Zameta.

Istom su prisustvovali predsjednici oba kluba, dva trenera Rk Morck-a i član uprave Rk Zameta.

Na prvom dijelu sudjelovali su i roditelji budućih igrača koji se upućuju u Rk Morck i kojima je prezentiran plan rada.

Dogovoreni su smjerovi i obaveze klubova. Rk Morck je svoja u potpunosti ispunio.

Iz pismenog dokumenta (pismo namjere) vidljiva je želja Rk Zameta za igračima (Matija, Zena) i ponudom za igrače koje bi uputili u Rk Morck.

Pismo namjere dostavljeno redakciji Sportcoma (objavljeno ispod teksta, op. urednika)

2. Rk Mornar Crikvenica nije mogao dati garanciju da Matija Car neče otici u drugi i treći klub, jer se garancija sastojala od 35.000 kn odmah za nadoknadu troškova isplaćenih naknada Matiji Caru te pologa od 40.000 kn ako Matija ode u drugi klub.

O istome su obavješteni roditelji, uprava kluba.

Da, Rk Morck nije mogao, niti želio javnim novcem dati takvu garanciju.

3. G. Vraniću, ponedjeljak 09. 08. 2021.godine u svom članku iznijeli ste traženi iznos odštete za Matiju Cara, a kojega je u popodnevnom obraćanju potvrdio i sam g. Devčić, odgovarajuci na taj članak.

Iz istoga se vidi da Rk Mornar Crikvenica nije prvi tražio odštete za igrače već tek nakon neuspješnih pregovora svoja prva i jedina potraživanja ostvario 30. 08. 2021. godine za igrača Pikec - 1500 kn.

U polusezoni 2020/2021 zbog nedostatka igrača u Rk Zamet povučena su dva igraca (Pičuljan, Andrešić). Isti su prešli bez naknade.

4. Matija Car i drugi trebaju igrati... a ovakav postupak g. Devčića ne pridonosi razvoju igrača, rukometa i odnosa unutar rukometne zajednice.

Bez obzira na ugovor koji g. Devčić ima sa Matijom Carom, njegov sadržaj i namjeru i kojeg ne osporavamo, ugovor o suradnji je prije potpisao sa Rk Morck i smatramo ga obavezujućim.

U protivnom dobrano smo nasamareni.

5. Da, treba se zapitati zašto Matija Car odlazi iz Rk Zameta u neki bezvezni klub na rubu ispadanja.

Možda je nešto u tom kolektivu, članovima, upravi, okruženju koji čine taj klub - klubom, bez obzira na poredak u tablici.

Matija je za nas kao i svaki naš igrač neprocjenjljiv i kao takvog smo ga u dobroj namjeri i vjeri dali u Zamet. A g. Devčić je u svoj svojoj veličini po pitanju Matije potpuno podbacio.

Ne Zamet, već g. Devčić.

Zato se borimo da Matiju vratimo doma.

Za kraj ću citirati g. Devčića

Bez nametanja nekog našeg zaključka, ostavljamo čitateljima da u svijetlu navedenih okolnosti sami donose svoje zaključke o ovom slučaju.

Uprava Rk "Mornar - Crikvenica"
Predsjednik Rk "Mornar- Crikvenica" Gordan Božić

Sporazum između klubova i Pismo namjere možete pročitati     OVDJE