Riječani Filip Glavaš, Tin Lučin i Veron Načinović na konačnom popisu za EP

Utorak, 09. siječnja 2024. 14:07 Napisao/la  SC
Filip Glavaš
Filip Glavaš

HRS je objavio sljedeću obavijest:

Hrvatska muška rukometna reprezentacija završila je treći krug priprema i u srijedu kreće prema Njemačkoj. Nakon posljednjeg treninga, izbornik Goran Perkovac objavio je koji od 20 igrača koji su u posljednjoj, trećoj fazi priprema trenirali u Poreču, ne ide na Europsko prvenstvo.

On je Luka Stepančić, član OTP Bank – Pick Szegeda. Jedan je od četvorice desnih vanjskih na toj poziciji, a izbornik ih toliko ne može voditi na EURO.

Tako će se Luka Stepančić uskoro priključiti svome klubu i nastaviti trenirati. S obzirom na bolesti i brojne ozljede koje se događaju, iskustvo nas uči da to ne mora biti i kraj nadanja da će nastupiti na Europskom prvenstvu. Drugim riječima, nije isključena mogućnost da bude pozvan naknadno ukoliko izbornik procijeni da mu je potreban u nekoj od utakmica koje su pred reprezentacijom.

Odluka naravno, nije bila nimalo laka, ali izbornik je taj koji bira i procjenjuje tko u ovom trenutku može više ponuditi. Na popisu onih koji idu u Mannheim ostalo je dakle, 19 igrača.

Inače, naša izabrana vrsta iz Poreča odlazi s dvostrukim raspoloženjem. Jedno je odlično zbog dvije pobjede na Croatia kupu, sjajne atmosfere koja je pratila reprezentaciju cijelo vrijeme boravka u ovom gradu, ali i optimizma kojim su se igrači napunili uoči velikih okršaja na europskoj smotri.

Drugi osjećaj je gorak zbog brojnih prehlada, temperatura i ozljeda koje su prorijedile kadar s kojim je izbornik Goran Perkovac namjeravao ići u Njemačku. Naime, od prvog dana treće faze priprema, odnosno od Nove godine s reprezentacijom nije trenirao Dominik Kuzmanović, koji je kratko vrijeme bio i na bolničkom liječenju.

Na kraju je izostavljen s popisa i ukoliko se u sljedećih nekoliko dana potpuno oporavi, priključit će se ekipi u Mannheimu.

Izvan pogona pet dana bili su Ivan Martinović i Tin Lučin, tri dana Igor Karačić. Na sve to nadovezale su se ozljede Davida Mandića (vrat) i Josipa Šarca (koljeno) koje su ozbiljno narušile osnovnu izbornikovu zamisao o postavi i igri pa je morao intervenirati naknadnim pozivima Marku Mamiću i Kristianu Pilipoviću.

Na kraju cijele priče, pojavio se problem sa stražnjom ložom Mateja Mandića pa je tijekom ponedjeljka morao na magnetsku rezonanciju u Zagrebu. Ona je srećom pokazala da ništa nije dramatično i mladi vratar će s reprezentacijom u Njemačku. Bez obzira na loše vijesti, većina igrača se oporavila, a još uvijek tinja nada da bi se u određenoj fazi Europskog prvenstva ekipi mogao pridružiti i David Mandić.

Nažalost, na bolesti i ozljede nije se objektivno moglo previše utjecati. Dogodile su se i drugim reprezentacijama.

Zbog toga izbornik i jest pozivao toliko igrača, najprije na listopadske, a zatim i ove tri faze priprema. Bez obzira na sve, plakanja nema. Hrvatska ide spremna u Njemačku, željna više nego ikada novog dokazivanja. Već četiri godine je bez velikog ostvarenja, a duboko smo uvjereni da imamo ekipu koja može promijeniti dosadašnju „krvnu sliku“ o jednoj od najuspješnijih reprezentacija na europskim prvenstvima. Sretno dečki!

Evo popisa hrvatske muške rukometne reprezentacija za EHF EURO 2024:

MATEJ MANDIĆ – RK ZAGREB
FILIP IVIĆ – CHAMBERY SAVOIE MONT BLANC HANDBALL
KRISTIAN PILIPOVIĆ – KADETTEN SCHAFFHAUSEN
MARIN JELINIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
MARIO ŠOŠTARIĆ – OTP BANK – PICK SZEGED
FILIP GLAVAŠ – RK ZAGREB
TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK
MARKO MAMIĆ – SC DHfK LEIPZIG
ZVONIMIR SRNA – RK ZAGREB
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
IGOR KARAČIĆ – KS KIELCE
LUKA CINDRIĆ – DINAMO BUCURESTI
IVAN MARTINOVIĆ – MT MELSUNGEN
MATEO MARAŠ – MOL TATABANYA KC
LUKA LOVRE KLARICA – RK ZAGREB
TOMISLAV KUŠAN – LH-LIMOGES HANDBALL
VERON NAČINOVIĆ – MONTPELLIER HB
MARIN ŠIPIĆ – HC KRIENS – LUZERN

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.