Lučičanin razočaran odnosom Grada: I da smo izborili ostanak, Orijent ne bi igrao Prvu ligu iduće sezone

Utorak, 01. svibnja 2012. 12:58 Napisao  Milan Kosanović

Gotovo sve igračice ostaju i iduće sezone ćemo se ponovo boriti za Prvu ligu. Onda će sve ponovo ovisiti o financijama, a na Grad Rijeku ne možemo računati jer je pokazao da nije zainteresiran za nas, rekao je trener Orijenta

Rukometašice Orijent Presoflexa porazom od Podravka Vegete i teoretski su izgubile svaku šansu za ostankom u prvoligaškom društvu. Igračice trenera Sanjina Lučičanina tako se nakon jednogodišnje avanture u Prvoj ligi ponovno vraćaju na drugoligaške parkete, a evo što o svemu kaže strateg Orijentašica.

- Nama nije bio interes ostanak u ligi, i da smo ostali sljedeće godine ne bi igrali jer nas Grad nije popratio, započeo je Lučičanin te nastavio:

- Već sam jednom prilikom izjavio, a i dalje stojim iza toga da je Prva liga rukometašica neregularna i nekvalitetna i uskoro bi mogla postati tramvaj liga u kojoj će igrati klubovi iz okolice Zagreba. Budućnost Orijenta je stvaranje mladih igračica, a ako s vremenom u klub uđe određeni sponzor onda možemo razmišljati o povratku u prvoligaško društvo jer s ovim sitnim novcima nema smisla igrati, smatra trener Orijentašica koji se potom osvrnuo na sljedeću sezonu i povratak u Drugu ligu.

- Već sada je 99 posto igračica potpisalo nove ugovore, dakle iduće sezone ćemo nastupati u istom sastavu i sigurno je da ćemo se opet boriti za prvo mjesto u Drugoj ligi. Naravno, ako osvojimo prvo mjesto sve će ponovno ovisiti o financijama, od Grada ne možemo ništa očekivati jer je pokazao da nije zainteresiran za nas, a onda nema smisla ni igrati, ponovno se osvrnuo na čelnike riječkog sporta Lučičanin te prokomentirao sezonu koja je za Orijentašicama.

- Što se tiče kvalitete Prve lige nisam pretjerano oduševljen, a moram priznati da pomalo i strahujem za budućnost hrvatskog ženskog rukometa. Što se nas tiče moram napomenuti da su sezonu izvukle mlade cure 1993. i 1994. godište, a da smo imali jednu iskusniju igračicu bez problema bi ostali u ligi. Jako puno utakmica smo izgubili u posljednjih pet minuta gdje se vidjelo da nam kronično nedostaje iskustva. Također nismo imali ni logističku podršku, niti zaštitu od sudaca s obzirom da smo novaci u ligi, rekao je Lučičanin te pohvalio svoju ekipu.

- Osobno sam zadovoljan sa sezonom koja je za nama, osvojili smo velik broj bodova, te pružili iznenađujuće jak otpor ekipama koje su kvalitetom daleko iznad nas. Zadovoljstvo mi je što iz godine u godinu stvaramo niz talentiranih mladih igračica koja osvajaju pregršt medalja na Prvenstvima Hrvatske. Sve mlađe dobne skupine kvalificirale su se na državna prvenstva, što malo koji klub u Hrvatskoj ima. Neprikosnoveno smo osvojili Treću ligu, postali smo prvaci Hrvatske u 94. godištu, 98. godište je osvojilo sjajno četvrto mjesto na završnici, 96. godište bilo je šesto u Hrvatskoj, a djevojčice 2000. godište će nastupiti na završnici Prvenstva Hrvatske u Makarskoj, nabrojio je ovogodišnje uspjehe Orijenta Lučičanin te se osvrnuo na nadolazeći derbi sa Zametom koji ovoga puta neće biti nabijen emocijama.

- Vjerujem da će ta utakmica privući ljude, no za nas će biti kao i svaka druga. Igrati ćemo bez imperativa te pružiti priliku mladim igračicama, ako uspijemo nešto napraviti super, ako ne to će biti jedno veliko iskustvo mlađim kadetkinjama koje će dobiti priliku u toj utakmici, rekao je karizmatični trener Orijenta te zaključio:

- Za kraj moram naglasiti da je Orijent iz Treće lige došao do Prve lige bez ičije pomoći sa strane. Sve što smo postigli, postigli smo svojim poštenim radom i trudom. Orijent u srcu!