ZAMET - DUBRAVA Valter Matošević: Sve što smo radili tijekom sezone stane u tih sat i pol utakmice

Srijeda, 04. ožujka 2020. 08:53 Napisao  I. V.

S obzirom da imamo bolji međusobni omjer samo s Porečom, imamo samo jedan cilj. Nama ništa drugo ne igra osim pobjede protiv Dubrave, kaže trener Zameta

Valter Matošević
Valter Matošević

Rukometaši Zameta u petak (18) u SRC Zamet zadnju utakmicu prvoga dijela sezone igraju protiv Dubrave.

Dubrava je u predzadnjem kolu uvjerljivo pobijedila (29:21) Goricu i stekla mogućnost kao prva ući u razigravanje za prvaka.

Pred riječkim rukometašima je utakmica od rezultata koje ovisi ocjena cijele sezone: pobjedom ulaze u Ligu za prvaka, preostala dva rezultata plasman u Ligu za prvaka svode na teoriju.

Evo poretka uoči zadnje kola: Dubrava 25, Gorica 24, Poreč 19, Zamet 18, Sesvete 17, Spačva Vinkovci 17, Bjelovar 15, Umag 15, Varaždin 13, Dubrovnik 7

Evo rasporeda zadnjeg kola: Zamet - Dubrava, Dubrovnik - Poreč, Gorica - Sesvete, Varaždin - Umag, Spačva Vinkovci - Bjelovar.

Teoretski je moguće da četiri momčadi (Poreč, Zamet, Sesvete, Spačva Vinkovci) na kraju imaju po 19 bodova, a onda se vrednuju međusobni omjeri prema kojima su Zamećani u podređenom položaju.

Bolji međusobno omjer imaju jedino s Porečom.

Realno je očekivati da Sesvete teško mogu osvojiti bodove u utakmici protiv Gorice, Poreč je favorit u Dubrovniku dok je Spačva Vinkovci izraziti favorit u utakmici protiv Bjelovara.

- S obzirom da imamo bolji međusobni omjer samo s Porečom, imamo samo jedan cilj. Nama ništa drugo ne igra osim pobjede protiv Dubrave, što je lako reći, kaže trener Zameta Valter Matošević.

Zamećani se za utakmicu protiv Dubrane pripremaju nakon poraza u Bjelovara:

- Prekinuli smo niz od tri pobjede, uvjerljivo smo poraženi u Bjelovaru. Nema razloga kalkulirati pred utakmicu protiv Bjelovara, vjerujem da ćemo se dobro pripremiti, moramo pokušati momčad koja je godinama u vrhu hrvatskog rukometa. Pokazali smo da možemo, vjerujem da ćemo uz podršku publike osvojiti dva boda. Bitno je da sami odlučujemo svoju sudbinu, nemamo razloga osluškivati rezultate drugih utakmica. Igramo kući i nadam se da ćemo ne kraju veseliti, govori Matošević.

U ovakvim utakmicama najvažnija je psihološka sprema?

- Poraz u Bjelovaru je iza nas, gledamo naprijed. Psihološki je utakmica zahtjevna, ali mislim da jedva čekamo prvi zvižduk suca. Zajedno smo od 12. kolovoza prošle godine, sve što smo radili otada stane u tih sat i pol utakmice protiv Dubrave. Liga je potpuno izjednačena osim Dubrave i Gorice koji su malo odmaknuli, u Ligi za ostanak neće se znati do zadnjega kola tko će ostati u ligi, u razigravanju u igri je još 20 bodova. Tko god uđe u tu ligu nema praktično nikakvu prednost, prvi ima samo pet bodova prednosti pred zadnjim. Zato moramo dati maksimum protiv Dubrave i ući u Ligu za prvaka, gdje Zamet nije bio jako dugo. Da napokon u Rijeci igramo natjecateljske utakmice protiv Zagreba i Našica, puno bismo lakše igrali u Ligi za prvaka, smatra Matošević.

Najvažnije, kako pobijediti Dubravu koja je objektivno ipak favorit?

- Favorit je bila i Gorica! Bilo je još nekoliko favorita koji su izgubili na Zametu... Imamo mladu momčad koja je željna uspjeha, znamo da Dubrava dolazi potvrditi prvo mjesto, da će imati motiva. Igramo na svom parketu gdje ove sezone nismo izgubili utakmicu, vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu, vidjet ćemo tko će se na kraju veseliti, zaključuje Matošević.