PREMIJER LIGA RUKOMETAŠA

Zamećani u Gorici osvojili prve bodove ove sezone

Subota, 06. listopada 2012. 20:23 Napisao  Milan Kosanović

Gorica - Zamet 31:34. Rezultat je posljedica izvrsne atmosfere, kaže trener  Dokmanović

Slavlje rukometaša Zameta
Slavlje rukometaša Zameta Foto: Sandro Donda

PREMIJER LIGA RUKOMETAŠA - 5. KOLO

GORICA – ZAMET  31:34 (11:17)

SD Gorica. Gledatelja: 150. Suci: Jurinović (Biograd) i Mrvica (Zadar)

GORICA: Sučić, Ceković 8, Smej, Ferenčina 2, Lajdek 7, Vozab 5, Senta 1, Bonić 2, Turan 1, Karlović 1, Dijanić, Petković, Lončar, Debeljak 2, Krstanović 2, Matijević.

ZAMET: Đurica, Vučko 3, Hrvatin 5, Mrakovčić 3, Uzelac, Lončarić 3, Čosić 1, Kružić 5, Slavić, Kovačević 1, Čuturić, Šunjić, Saršon, Vukelić 4, Golik 4, Sakić 5.

Sedmerci: Gorica 3 (8) , Zamet 2 (2) . Isključenja: Gorica 12 , Zamet 12 minuta .

 

Da je netko uoči sezone rekao da će rukometaši Zameta prve bodove osvojiti tek u petom kolu na gostovanju u Gorici, vjerojatno bi ga proglasili luđakom, no nakon dugih pet kola pobjeda u Gorici u rukometnoj Rijeci dočekana je s općim oduševljenjem.

Pod vodstvom novog trenera Igora Dokmanovića Zamećani su upisali prve prvenstvene bodove, momčad se izdigla iz psihološke depresije te konačno pokazala svoje pravo lice. Nakon utakmice u Gorici svima je jasno koji je bio osnovni problem zbog kojeg su riječki rukometaši u samo četiri kola praktički uništili cijelu sezonu.

-   Prva pobjeda, zahvalio bih se svima od igrača do uprave kluba. Moram spomenuti i sportskog direktora Aleksandra Čupića koji mi je pomogao analizirati ekipu Gorice. Pobjedu nam je donijela čvrsta 3-2-1 obrana koja je u prvom poluvremenu bila besprijekorna, primili smo svega 11 golova, rekao je po završetku utakmice trener Zamećana Igor Dokmanović te nastavio:

-  Golmani su bili fantastični, obranili su čak pet sedmeraca. Nakon utakmice ne mogu izdvojiti niti jedan segment igre s kojim nisam bio zadovoljan.  Rezultat je zasluga izvrsne atmosfere koja cijeli tjedan vlada u ekipi. Na kraju utakmice dečki su se zagrlili u krug te pjevali iz svog glasa, a pjesma se nastavila i u svlačionici.

Igor Dokmanović tako je na klupi Zamećana probio led, vratio u momčad mir i dobro raspoloženje, a za očekivati je da će najbolji riječki rukometaši na parketu konačno početi pokazivati svu svoju kvalitetu.

-  Obećao sam da ćemo pobijediti, a onda otići na Belu nedeju. Volim ispunjavati svoja obećanja, ali već od ponedjeljka kreću pripreme za Varteks, zaključio je Igor Dokmanović koji nakon pobjede u Gorici više nije „privremeni“.