VEDRAN DEVČIĆ Trenirati u dnevnom boravku nema smisla, odluke se moraju donijeti

Srijeda, 18. ožujka 2020. 12:09 Napisao  I. V.

Otvaraju se pitanja o tome što i kako dalje, treba li završiti sezonu nakon prvoga dijela koji smo završili, tko je tom slučaju prvak, tko ispada iz lige, kaže predsjednik Zameta

Vedran Devčić
Vedran Devčić

Rukometaši Zameta obustavili su aktivnosti uoči početka razigravanja za ostanak, zbog pandemije koronavirusa sve je stalo nakon stresnog završetka regularnog dijela sezone.

- Vlada vrlo velika neizvjesnost oko nastavka sezone, u ovom trenutku ne čini se izglednim da bi se brzo mogli stvoriti uvjeti za nastavak prvenstva. Otvaraju se pitanja o tome što i kako dalje, treba li završiti sezonu nakon prvoga dijela koji smo završili, tko je tom slučaju prvak, tko ispada iz lige... Nameće se niz pitanja koja nisu specifična samo za rukomet nego i za ostale sportove. Odluka će biti teške, ali moraju se donijeti, kaže predsjednik Zameta Vedran Devčić.

Povrh svega postavlja se pitanje u kakvom će stanju biti igrači nakon duže stanke bez treninga:

- Apsolutno! Ne znam koliko bi bilo pametno da smo pokušali organizirati nekakve treninge na otvorenim prostorima, u tom slučaju preuzeli bismo odgovornost za zdravlje igrača. Trenirati u dnevnom boravku nema smisla. Ako se mjere zaštite budu pooštravale, a takva je tendencija, na otvorenom se neće smjeti okupljati više od dvoje, troje ljudi. Vidimo na primjerima država u okruženju što se događa i u kojem smjeru sve skupa ide, govori Devčić.

Vedran Devčić je voditelj Odsjeka za pomorsko gospodarstvo, promet i trgovinu HGK ŽK Rijeka, gospodarstvo je već počelo bilježiti gubitke:

- Vlada veliki strah! U početku je bilo jako puno problema oko logistike, u tretmanu vozača kamiona koji su u prvom trenutku bili slani u dvotjednu karantenu što je značilo zaustavljanje prometa. Na takav način brzo bismo ostali bez vozača. Srećom da su se odluke promijenile, tu je i Komora dosta pomogla, uspostavljen je koliko toliko normalan promet. To je ključno, jer bez protoka roba sve staje! Još smo daleko od turističke sezone, ali vlada velika neizvjesnost, zaključuje Devčić.