VEDRAN BABIĆ Matošević je najtrofejnij riječki sportaš svih vremena, čisto sumnjam da ga zanima prosječnost

Utorak, 30. srpnja 2019. 19:40 Napisao  I. V.

Financijska stabilnost kluba igračima ulijeva povjerenje, ne moraju razmišljati ni o čemu drugom osim o rukometu, kaže direktor MRK-a Zamet

Vedran Babić
Vedran Babić

 

Normalno je da većina rukometaša Zameta ljeti aktivno odmara dok čeka početak priprema u kolovozu, ali nije baš normalno da tijekom ljetnog prijelaznog roka čelnici Zameta ovako spokojno čekaju početak priprema.

Prije mjesec dana doveli su Valtera Matoševića za trenera, roster su već zatvorili...

- Vjerojatno jesmo! Postoji opcija dovođenja još jednog igrača! U zadnjih pet sezona, otkada smo na čelu kluba, nikada nije bilo manje odlazaka! Sigurno da će momčadi puno značiti iskustvo koje je stekla prošle sezone, a dolazak Valtera Matoševića zajedno s novim stručnim stožerom dovoljno govori sam za sebe. Valter je najtrofejnij riječki sportaš svih vremena, čisto sumnjam da ga zanima prosječnost. Vjerujemo da će se njegov pristup odraziti na momčad. Nismo doveli puno igrača, ali ono što smo doveli, doveli smo ciljano. To su igrači koji bi trebali donijeti prevagu, kaže direktor Zameta Vedran Babić.

Iduće sezone cilj je plasman u gornjem dijelu Premijer lige, logistika neće zakazati:

- Trošimo onoliko koliko imamo, budžet novu sezonu je osiguran, nemamo u rosteru igrača koji bi poremetili naše planove. Financijska stabilnost kluba igračima ulijeva povjerenje, ne moraju razmišljati ni o čemu drugom osim o rukometu. Nikada ranije nismo zatvorili roster za novu sezone time smo jasno ukazali što očekujemo od nove sezone, kaže Babić.

Odlazak Tina Lučina bio je neminovan, svi ostali mladi igrači ostali su u klubu što znači da je Zamet (p)ostao perspektivan:

- Prošle sezone mladi su igrači pokazali da mogu biti nositelji igre. Bez obzira koliko su mladi, već imaju nekoliko prvoligaških sezona iza sebe. Lani su pokazali da možemo vjerovati u njih, sada su četvorica (Načinović, Starčević, Martinović, Lučin, op. a.) na pripremama kadetske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Makedoniji, zaključuje Babić.