VALTER MATOŠEVIĆ Ne treba nam euforija! Treba stišati emocije i odigrati što bolje protiv Gorice!

Nedjelja, 16. veljače 2020. 14:23 Napisao  I. V.

Bit će još oscilacija, mi ćemo pokušati učiniti sve što možemo da odigramo dobru utakmicu, ističe trener Zameta nakon prve pobjede u gostima

Valter Matošević
Valter Matošević

Rukometaši Zameta ostvarili su prvu pobjedu (30:22) na gostovanjima ove sezone.

Ako pobjeda u Umagu u ovako izjednačenoj ligi nije iznenađenje, rezultat je sigurno iznenađenje:

- Gajili smo optimizam nakon utamice protiv Kineza, zna se da Kinezi idu sto na sat i da su željni dokazivanja. Dobro smo se spremili za utakmicu, najmanje što mogu reći je da su dečki iskazali veliku želju i da su tako igrali svih šezdeset minuta. Ako nastave ovako, sve će dobro završiti. Sada treba spustiti loptu na zemlju i spremati se za ono što nas čeka, u protivnom nam ova pobjeda neće puno značiti. U subotu igramo protiv Gorice, igramo kod kuće, moramo dati sve od sebe pa ako budu bolji, čestitat ćemo im! Ide sve svojim tijekom, i dalje moramo biti strpljivi i ponizni, naglašava trener Valter matošević.

Utakmica protiv Gorice bit će svojevrsni trenutak istine, u slučaju pobjede protiv lidera, Zamećani bi stigli nadomak Lige za prvaka:

- Treba znati da smo jedna od najmlađih momčadi u ligi, da igramo s dosta debitanata u momčadi, da su neki igrači postali stožerni tek ove sezone, puno je novosti kod nas ove sezone. Bit će još oscilacija, mi ćemo pokušati učiniti sve što možemo da odigramo dobru utakmicu, vidjet ćemo kako će završiti, kaže Matošević koji ne voli previše govoriti o pojedincima.

Treba spomenuti da se Tony Zarev po dolasku iz Crikvenice u zadnjim utakmicama prometnuo u jednog od najboljih igrača:

- Momčad uvijek izbaci pojedinca, sada je to Zarev, sutra će biti netko drugi... Moram spomenuti veliku ulogu Patrika Martinovića, ne toliko zbog broja golova koliko zbog toga što šezdeset minuta igra u obama smjerovima i daje sve od sebe. Nije bez razloga zajedno s Veronom Načinovićem izabran u najbolju sedmorku lige prema Sportskim novostima, ističe Matošević.

Mlade momčadi znaju podleći euforiji:

- Ne treba nam nikakva euforija! Povezali s dvije dobre utakmice zaredom, u prvoj utakmici dobili smo Dubrovnik koji se znatno pojačao u odnosu na prvi dio sezone, sada smo pobijedili u regionalnom derbiju u Umagu... Čini mi se da je Umag prije naše utakmice izgubio samo bod kod kuće. Treba stišati emocije, spremiti se i odigrati što bolju utakmicu protiv Gorice, zaključuje Matošević.