Zamet se propustio žaliti, Milan Uzelac kažnjen utakmicom neigranja

Subota, 03. ožujka 2012. 09:40 Napisao  Milan Kosanović

Na crveni karton iz utakmice sa Siscije nitko se nije žalio jer je normalno kada se radi o takvoj vrsti prekršaja da je isključenje na utakmici dovoljna kazna. Ipak HRS kaznio je kapetana Milana Uzelca jednom utakmicom neigranja

Milan Uzelac
Milan Uzelac Foto: Sandro Donda

Problemima u momčadi rukometaša Zameta kao da nema kraja. Kao da brojne ozljede koje su Zamećane ostavile bez ljevaka na desnom krilu nisu dovoljna kazna, na njih se nadovezala kazna za kapetana Milana Uzelca koji ne putuje u Vinkovce. Naime, kapetan Zamećana u utakmici protiv Siscije zaradio je direktni crveni karton u posljednjoj minuti utakmice, nije se radilo o nikakvom grubom prekršaju, ali sudačka pravila kažu da se za svaki oštriji prekršaj u posljednjoj minuti utakmice igraču dodijeli crveni karton.

Na crveni karton nije se nitko žalio jer je normalno kada se radi o takvoj vrsti prekršaja da je isključenje na utakmici dovoljna kazna, no bili su u krivu. Zbog crvenog kartona natjecateljsko povjerenstvo HRS-a kaznilo je kapetana Milana Uzelca jednom utakmicom neigranja što će svakako biti veliki hendikep Zamećana u Vinkovcima.

- Bio sam uvjeren da ću igrati u Vinkovcima, nisam uopće razmišljao o opciji kazne, i moram priznati da sam se neugodno iznenadio kada sam vidio glasnik, komentirao je kapetan Zameta.