Premijer liga: Zamet pobijedio Poreč, Matija Starčević i Marin Sorić predvodili momčad

Utorak, 15. listopada 2019. 21:11 Napisao  I. V.

U praksi presudila je obrana koja je u drugom dijelu potpuno neutralizirala Sakića, strijelca pet pogodka u prvom dijelu

Premijer liga: Zamet pobijedio Poreč,  Matija Starčević i  Marin Sorić predvodili momčad

 

Rukometaši Zameta ostvarili su u 5. kolu pobjedu (23:18) protiv Poreča koja  ima dodatnu vrijednost

Osim osvojenih bodova, mladići Valtera Matoševića stekli su veliko samopuzdanje nakon pobjede protiv momčadi koja je do proteklog vikenda predstavljala hrvatski rukomet u Kupu EHF.

Predvođena raspoloženim Matijom Starčevićem i vratarom Marinom Sorićem, momčad Zameta održavala je minimalnu prednost bezmalo sat vremena.

Utakmica se rezultatski lomila do zadnjih desetak minuta, Zamećani su postojano odlijevali pritisku Porečana dvadesetak minuta u drugom dijelu prije nego što utakmicu prelomili u svoju korist.

Statistički jako su dobar učinak ostvarili vanjski igrači i vratar, u napadu na crti Zamećani praktično nisu ništa napravili.

Matija Starčević odigrao je vrhunsku partiju, osim neprijepornog znanja pokazao je karakter igrača koji se ne boji preuzeti odgovornost.

Zapažene uloge u napadu imali su Nikola Njegovan, te Patrik Martinović u prvom i Toni Zarev u drugom dijelu.

U praksi presudila je obrana koja je u drugom dijelu potpuno neutralizirala Sakića, strijelca pet pogodaka u prvom dijelu.

U drugom dijelu najviše problema zametskoj obrani zadavao je Thoss, koji je u završnici utakmice nestao zajedno s momčadi Poreča.

Tada je do izražaja došla kompaktnost i mentalna stabilnost domaće momčadi.