NEDELJKO LALIĆ Stalno smo igrali na nivou koji je obećavao, samo je ova zadnja utakmica bila podbačaj

Ponedjeljak, 17. prosinca 2018. 10:00 Napisao  I. V.

Tijekom sezone dosta smo utakmica izgubili u završnicama najviše zbog neiskustva, ovaj put se dogodilo suprotno, kaže trener Zameta nakon pobjede protiv Rudara

Nedjeljko Lalić
Nedjeljko Lalić

 

Rukometaši Zameta prvi dio sezone završili su pobjedom (29:26) protiv Rudara iz Ruda preokretom u završnici.

Gosti su vodili pedesetak minuta prije nego što je do izražaja došao karakter domaće momčadi:

- Upravo tako! Nažalost, tijekom sezone dosta smo utakmica izgubili u završnicama najviše zbog neiskustva, ovaj put se dogodilo suprotno. Do sada smo utakmice u kojima smo vodili pedesetak minuta gubili, ovaj put smo gubili pedesetak minuta i na kraju pobijedili. Možemo reći da je ovo nova dimenzija ove momčadi iako moram priznati da je to bila jedna od naših najlošijih utakmica u ovom prvenstvu, kaže trener Nedeljko Lalić.

Pobjeda je time još vrednija?

- Naravno! Ne samo da smo uspjeli preokrenuti rezultat i pobijediti nego smo u mogućem scenariju pobijedili mogućeg protivnika u Ligi za ostanak u slučaju da se ne plasiramo u Ligu za prvaka.

Do izražaja je došlo iskustvo Nikole Babića, koji je u drugom poluvremenu vukao momčad?   

- U Babiću smo dobili ono što je evidentno nedostajalo ovoj momčadi, a to je iskustva. Sigurno da je močad sada kvalitetnija, imamo kvalitetu više na krilima i vanjskoj liniji. Dobili smo jaču varijantu u obrani, tandem Lučin - Načinović u centru obrane sigurno su garancija da se može još bolje igrati.    

Počinje zimska stanka?

- Još ćemo odraditi nekoliko treninga do subote, onda će momčad bit slobodan do 7. siječnja, kada počinju pripreme za nastavak sezone. Mislim da bi ove pripreme trebale biti drugačije nego na ljeto, kada smo počeli raditi sa svega nekoliko igrača. Nije bilo Babića, Lučina i Glavaša, mladi igrači bili su u reprezentacijama, priključili smo pet kadeta da nas bude dovoljno na treninzima. Sada bismo trebali biti svi na okupu s obzirom da nema predavanja na fakultetima i u školama. Puno će nam značiti da će momčad desetak dana priprema biti na okupu, da odradimo prave pripreme. Jedino će po par dana nedostajati mladi reprezentativci. Važno je da su u ova protekla tri mjeseca naši mladi reprezentativci zadržali svoje statuse u kadetskoj i juniorskoj reprezentaciji. Imamo ukupno šest mladih reprezentativaca, veseli činjenica da su uspjeli zadržati kontinuitet i da iskazuju potencijal za reprezentaciju. Ova momčad bi morala biti na okupu dvije, tri sezone. To su većinom vrlo mladi igrači koji su tek počeli igrati seniorski rukomet, jako puno mogu napredovati.

Ocjena prvog dijela sezone?

- Moram reći da sam zadovoljan s obzirom da smo tijekom cijeloga prvenstva zadržali formu, stalno smo igrali na nivou koji je obećavao jako puno. Samo je ova zadnja utakmica bila podbačaj.

Na kraju godine najbolje je poželjeti vam što više ovakvih podbačaja do kraja sezone:

- Hvala, ha, ha...