NEDJELJKO LALIĆ Možda smo podbacili baš zbog toga što smo u toj utakmici mogli riješiti ostanak

Srijeda, 17. travnja 2019. 11:21 Napisao  I. V.

Oni su samo prividno u lošijoj poziciji nego mi, u zadnjih šest utakmica Varaždin četiri utakmice igra kod kuće, kaže trener Zameta uoči gostovanja u Važadinu

Nedjeljko Lalić
Nedjeljko Lalić

 

Domaći poraz od Rudana iz Labina poremetio je planove Zameta, uoči gostovanja u Važardinu situacija se opet zakomplicirala:

- Sigurno da jest! Potvrdilo se da u Ligi za ostanak ni jedna momčad nije favorit, što smo osjetili protiv Rudana. Imali smo loš dan, svi smo podbacili, igrali smo loše i sada smo u teškoj situaciji. Moramo paziti da se takav kiks ne ponovi, preostale dvije utakmice koje igramo kod kuće moramo pobijediti. Nadamo se da ćemo negdje osvojiti bodove na gostovanju, smatram da bismo s 22 boda bili sigurni što se tiče ostanka u ligi, kaže trener Nedjeljko Lalić.

U čemu je bio problem protiv Rudana s obzirom na pozitivnu seriju? 

- Teško je reći! Kada se izgubi utakmica, onda niz faktora utječe na ovo ii ono. Činjenica je da smo se ponadali da tom utakmicom možemo riješiti ostanak, bili smo u seriji od tri pobjede. I Juventus je izgubio od Ajaxa! Možda smo podbacili baš zbog toga što smo u toj utakmici mogli riješiti ostanak! Ipak smo najmlađa ekipa, teško se nositi s bremenom, negdje mora doći do iskakanja.

U Varaždinu neće biti lako, domaćin je u lošijoj poziciji na ljestvici s koje dva zadnja kluba ispadaju?

- Oni su samo prividno u lošijoj poziciji nego mi, u zadnjih šest utakmica Varaždin četiri utakmice igra kod kuće. Sve je izjednačeno. U najgoroj poziciji je Rudar iz Ruda, sve drugo je otvoreno. Imali smo problema tijekom stanke, odmah poslije utakmice protiv Rudana trećina igrača otišla je na pripreme reprezentacije. Nismo u najboljem trenažnom ritmu, idemo u Važardin u prilično neizvjesnom stanju.