KRIZA U MRK-u ZAMET

Matošević, Načinović, Džomba i Dunato žele pomoći

Petak, 28. rujna 2012. 13:09 Napisao  Milan Kosanović

Ako je klub spreman podignuti se na neku profesionalnu razinu onda se stavljam na raspolaganje, rekao je Mirza Džomba

Džomba, Načinović, Matošević i Dunato
Džomba, Načinović, Matošević i Dunato Foto: Nel Pavletić, Sandro Donda, Lario Tus

Alen Kurbanović više nije trener rukometaša Zameta! Predsjednik kluba Zlatko Kolić potvrdio je da je Kurbanovićeva ostavka ovoga puta napokon prihvaćena, no prvi čovjek MRK-a Zamet nije otkrio tko će preuzeti odgovornost za trenutno stanje u klubu odnosno namjerava li i uprava na čelu s njim ponuditi svoj mandat na raspolaganje ili je za sve kriv isključivo Alen Kurbanović.

Činjenica je da MRK Zamet konačno ima koliko-toliko posloženu financijsku situaciju, sjajne uvjete za rad, rezultate u mlađim dobnim kategorijama, no također valja naglasiti da u protekle tri godine sadašnja uprava nije napravila osjetniji rezultatski pomak. Iz kluba već tri godine najavljuju pohod na Ligu za prvaka, no Zamećani redovito ostaju kratki.

Ministar Željko Jovanović za svog mandata u Zametu spominjao je "najljepši rukomet", sportski direktor Aleksandar Čupić pričao je da će ponuditi ostavku ako se momčad ne plasira u Ligu za prvaka prošle sezone, a predsjednik Zlatko Kolić koji navodno o svemu odlučuje čak se ni ne pojavljuje na utakmicama.

Nakon sramote riječkog rukometa, koja je kulminirala nakon poraza od Bjelovara, svima je jasno da je Zametu (čitaj: riječkom rukometu) potrebna pomoć, ali ne u obliku financija već ona stručna!

Bivši istaknuti igrači Zameta koji su svojim igrama na parketu  od Zameta napravili instituciju, Alvaro Načinović, Valter Matošević, Mirza Džomba i Darko Dunato spremni su pomoći klubu.

-          To je naš klub i spreman sam pomoći Zametu na bilo koji način. Vjerujem da moje mišljenje dijele i ostali bivši rukometaši ovoga kluba. Nije u pitanju samo klub već ono što on predstavlja, a to je riječki rukomet. Zametu u ovom trenutku nije potreban trener već pomoć, rekao je Darko Dunato koji je s tribina Centra Zamet pratio utakmicu s Bjelovarom baš kao i Alvaro Načinović te Valter Matošević koji dijele Dunatovo mišljenje:

-          Naravno da želim pomoći Zametu, to uopće nije upitno. Pitanje je samo na koji način, na kojoj funkciji i kako bi se to organiziralo. Klubu je potrebna pomoć, to je evidentno, rekao je Načinović.

-          Ako je klub spreman na reorganizaciju na svim nivoima, na stručnu pomoć u koju bi se uključili Načinović, Džomba i Dunato, ja sam za. Svi smo mi spremni pomoći klubu te biti dio zametske priče, riječi su Valtera Matoševića.

-          Ja sam dijete Zameta, uvijek osjećam da sam ostao dužan klubu. Znam kakva je situacija u klubu, u prijateljskim odnosima sam s ljudima iz kluba. Nadam se da će se konačno pronaći neki izlaz iz ovog sivila, rekao je Mirza Džomba te dodao:

-          Ako priča bude išla u smjeru Načinovića, Matoševića, Dunata..., ako je klub spreman podignuti se na višu profesionalnu razinu, onda se stavljam na raspolaganje. Za sada nisam direktno uključen u rad kluba, no kao što sam rekao osjećam da sam dužan pružiti nešto više Zametu te pomoći klubu svojim znanjem i iskustvom, zaključio je Džomba.

Malo je klubova na svijetu koji su olako otpisali svoje vrsne igrače kao što je to učinio Zamet, pogledajmo samo primjer Croatia osiguranja. Zoran Gobac ne zaboravlja zasluge vrsnih rukometaša (Goluža, Jović, Saračević...), svi bivši rukometaši Zagreba pronašli su svoje mjesto u klubu, a upravo zato klub i je tako uspješan.

Kvartet Načinović-Matošević-Džomba-Dunato pružio je ruku pomoći riječkom rukometu, čelnici Zameta ne mogu tvrditi da su prepušteni sami sebi.