Ciljevi postali iluzija, Kurbanović uživa u igri, a krivca nema!

Četvrtak, 01. ožujka 2012. 10:21 Napisao  Milan Kosanović

Iako su najavljivali pohod na četvrtu poziciju, rukometaši Zameta putem su modificirali ciljeve. Netko će morati preuzeti odgovornost za rezultatski podbačaj.

Alen Kurbanović
Alen Kurbanović Foto: Sandro Donda

Rukometaši Zameta na domaćem terenu izvukli su bod protiv lidera lige iz Siska. Bio bi to veliki bod da Zamećani uoči početka sezone nisu najavili borbu za četvrtu poziciju koja vodi u playoff, preko kojega bi tražili plasman u SEHA ligu. Naravno, treba najprije skočiti pa onda reći hop, što kod rukometaša Zameta nije slučaj.


-Odigrali smo neka teška gostovanja, trebali su nam bodovi protiv Siska pa se zato svaki izgubljeni bod gleda kao tragedija, inače bih bio jako zadovoljan s bodom protiv Siska, rekao je trener Zamećana Alen Kurbanović koji je trenutno na meti brojnih kritika te nastavio:


-Ono što je meni najvažnije je da smo se uspjeli dignuti nakon loše igre u Kaštelama. Prije nam se znao događati kolektivni pad igre, sada se može dogoditi da netko odigra loše, ali uvijek ima dovoljan broj raspoloženih pojedinaca koji će povući, objasnio je Kurbanović te se osvrnuo na utakmice protiv Karlovca i Siscie:


-Svi koji se razumiju u rukomet su uživali u utakmicama protiv Karlovca i Siscije, nažalost sada više ne ovisimo sami o sebi, no ako netko od konkurenata izgubi na domaćem terenu možda nam se otvori neka šansa.


Rukometaši Zameta prošlu sezonu završili su na devetom mjestu prvenstvene ljestvice, trenutno u tekućoj sezoni zauzimaju sedmo mjesto, no uzme li se u obzir da u ligi nema Croatia osiguranja i Nexea onda je jasno da se Zamećani nisu pomaknuli s mjesta.


-Matematički ispada da nema napretka, no liga još uvijek nije gotova. Idemo dalje, očekuje nas Spačva koja igra brz rukomet i koja je izgubila možda jednu utakmicu na domaćem terenu. Ako izgubimo u Vinkovcima to će opet biti proglašeno kao tragedija, rekao je strateg Zamećana te ponudio svoje viđenje trenutne situacije:


-Ako se ne plasiramo u playoff to će biti zbog poraza od Buzeta i Karlovca na domaćem terenu u prvom djelu sezone kada smo odigrali uistinu loše. Ljudi zanemaruju činjenicu da igramo bez desnog krila, a Monatanari i Černeka bili su nam prvi strijelci ekipe.


Trener Zamećana potom se osvrnuo na pitanje što ako se ne uhvati toliko najavljivani playoff.


-Ako izgubimo sve šanse onda ćemo se boriti za poziciju od petog do osmog mjesta te pokušati izboriti mjesto za Europu, i to je nekakav uspjeh, zaključio je Kurbanović.


Slatke priče o SEHA ligi te prepunom Centru Zamet u kojem bi Riječki rukometaši ugostili momčadi poput Croatia osiguranja, Metalurga, Vardara, Tatran Prešova ili klubove zvučnih imena kao Metaloplastika, Crvena Zvezda i Bosna sada su samo iluzija. Zamet je u prvih pet kola proljetnog djela prvenstva ostvario tri poraza, jednom odigrao neodlučeno te samo jednom slavio protiv fenjeraša iz Čakovca. Nakon svega ostaje dojam da Zamet koji želi u SEHA ligu nije u prvih pet kola pobijedio niti jednu ozbiljniju momčad i to je realnost Riječkih rukometaša.

Zamećani su bili deveti prošle godine, sada su sedmi bez Croatia osiguranja i Nexea. Prošle sezone moglo se pričati o juniorskim reprezentativcima svijeta Kozini, Černeki i Vučku, sada više ne. Iz svega navedenog logički je za zaključiti da se u Zametu samo može pričati o koraku nazad, eventualno o stagnaciji, ali ne o napretku, ni slučajno o SEHA ligi. Tko je za to kriv? Zlatko Kolić, Željko Jovanović, Aleksandar Čupić, Alen Kurbanović, igrački kadar ili možda svi zajedno? U svakom slučaju, netko će morati snositi krivicu jer nitko ne želi gledati Zamet u sredini prosječne Premijer lige.