Buzećani do pobjede na krilima Riječana; Marin Vukelić presudio Zametu

Subota, 14. travnja 2012. 21:52 Napisao  Milan Kosanović

Buzet – Zamet 26:25 (9:12). U posljednjoj minuti utakmice Riječanin Marin Vukelić pogodio je za konačnih 26:25. Domaćin je upisao šestu pobjedu u sedmom prvenstvenom ogledu s Riječanima

Igor Vujić
Igor Vujić Foto: Lario Tus

Buzet – Zamet 26:25 (9:12)

Utakmica 1.kola Pemijer lige – Liga za Europu. SD Buzet.

BUZET: Šverko, Prodan, D. Vukelić 6, Vidović 4, Jermaniš, Ljubotina 2, M. Vukelić 4, Pobrić 1, Jović, Kisiček, Šunjić 4, Pavletić, Sirotić, Vrkljan 5, Fabijančić.

ZAMET: Đurica, Vučko 1, Hrvatin 3, Mrakovčić 4, Lončarić 6, Ćosić 1, Kačanić, Kružić 2, Stevanović, Kovačević, Čuturić, Slavić, Vujić 3, Golik 1, Sakić 4.

Sedmerci: Buzet 2 (3) , Zamet 2 (2) . Isključenja: Buzet 6 , Zamet 10 minuta .

Rukometaši Zameta izgubili su od Buzeta – opet! Momčad trenera Alena Kurbanovića ponovo nije izdržala pritisak iako su Riječani vodili čak 50 minuta utakmice. U zadnjih deset minuta ušlo se pri neriješenom rezultatu, Buzećani su zabijali, Zamećani odgovarali i tako sve do 58. minute susreta kada Mateo Hrvatin pogađa za posljednje izjednačenje na utakmici (25:25). U posljednjoj minuti utakmice Riječanin Marin Vukelić pogađa za konačnih 26:25. Na parketu  buzetske dvorane nastupilo je novo slavlje, a domaćin je upisao šestu pobjedu iz sedam prvenstvenih ogleda s Riječanima.

Za razliku od nedavno odigrane utakmice Buzeta i Zameta u redovima domaćina nije bilo čak petorice standardnih igrača Gašpra, Badurine, Jajčevića i Vozile, no ni to nije pomoglo Zamećanima da riješe enigmu zvanu Buzet. Frustracije Zamećana tako su narasle na maksimum, a Riječani u dresu Buzeta Davor i Marin Vukelić, Duško Ljubotina, Davor Šunjić i Marko Vidović ponovno su očitali lekciju sportskim prijateljima i sugrađanima.

Buzećani su ovom pobjedom pobjegli na čak pet bodova prednosti u odnosu na Riječane, do kraja Lige za Europu preostalo je još pet kola, a momčad trenera Alena Kurbanovića morat će napraviti čudo da ispuni drugi cilj ove sezone te se plasira na prvo mjesto.