IVO IŠTUK OPTIMSTIČAN

U špici moramo nešto iskombinirati

Subota, 03. ožujka 2012. 11:55 Napisao  Luka Variola

Mislim da možemo dobiti Lokomotivu. Imamo kvalitetu, kaže Ištuk

Ivo Ištuk
Ivo Ištuk Foto: Sandro Donda

Na druženju s novinarima uoči nedjeljnog dvoboja s Lokomotivom (16 sati) bili su trener "bijelih" Ivo Ištuk i vratar Robert Lisjak. Dvojac je još jednom potvrdio važnost okršaja s "lokosima", ponudivši veliku dozu optimizma.

- Mislim da možemo dobiti. Imamo kvalitetu. Lokomotiva je odlična ekipa, mlada, poletna. To pokazuju i njihovi rezultati, pogotovo posljedni sa Zadrom. No, i mi imamo kvalitetu. U obrambenim redovima smo jaki. I vezi smo dobro pokriveni. U špici imamo najviše problema. Moramo nešto iskombinrati. No, sve ćemo napaviti da pred svojim navijačima podarimo pobjedu. Želja i motiv sigurno neće biti problema, objašnjava starteg Rijeke Ivo Ištuk.

{jb_blackbox-right}Lisjak optimističan
Optimističan je i vratar Lisjak, koji smatra da duga pauza nije ostavila traga. Riječani u Varaždinu nisu otvorili proljeće, pa je sraz s Lokomotivom na Kantridi prvi natjecateljski ispit nakon tri mjeseca stanke.
- Čekamo već dugo nastavak prvenstva. Zaželjeli smo se igre. Odgoda s Varaždinom je dvosjekli mač. Svako mora obaviti svoj dio posla, onda pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Nitko ne može Zadru zabiti tek tako tri komada. To nam je dovoljno upozorenje, razmišlja Lisjak.{/jb_blackbox-right}

Trener Rijeke uoči važnoga dvoboja najviše problema ima u napadu, koji je ionako najveća briga stručnoga stožera "bijelih". Na neefikasnost  nadovezale su se i ozljede.

- Tijekom priprema smo zakazali u realizaciji. Nadam se da ćemo u nedjelju biti puno bolji na tom planu. Močinić je spreman i mislim da će on početi u veznome redu. U napadu će centralna špica biti Mance, a s strane će najvjerojatnije Miloš i Palibrk u napadu. No, definitivno ćemo odlučiti nakon subotnjeg treninga. Lokomotiva ima dobru veznu liniju s jakim napadom. Moramo biti pametni, ne smijemo se zalijetati. Moramo biti agresivni i napadački raspoloženi. Želja je da što više imamo loptu u nogama, vidjet ćemo koliko ćemo uspjeti u tome, zaključit će Ištuk.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 22 34
2 HNK Hajduk Split 15 30
3 NK Lokomotiva 4 25
4 NK Osijek 6 23
5 HNK Rijeka 1 22
6 HNK Gorica 0 22
7 NK Istra 1961 -9 12
8 NK Slaven Belupo -17 12
9 Inter Zaprešić -10 11
10 NK Varaždin -12 11