ŠKOTI U KAVEZU Utjecajni BBC objavio da se Aberdeen žalio UEFA-i zbog tretmana škotskih navijača na Rujevici

Ponedjeljak, 12. kolovoza 2019. 20:51 Napisao/la  SC

Važno je naglasiti da svi navijači ne mogu imati isti tretman, nije isto u kavez strpati ultrase sklone nasilnom ponašanju i navijače koji su ponašaju kao turisti

ŠKOTI U KAVEZU Utjecajni BBC objavio da se Aberdeen žalio UEFA-i zbog tretmana škotskih navijača na Rujevici

 

Aberdeen je HNK Rijeku prijavio je UEFA-i  zbog necivilizarnog postupanja prema navijačima škotskog kluba, vijest je objavio državni medij (BBC) čime je dobila  poseban legitimitet.

Prijava je očekivana nakon što je skupina od dvjestotinjak navijača Aberdeena smještena u kavez kakav ne postoji ni na jednom stadionu u bližem okruženju, a kamo li na stadionima u Velikoj Britaniji.

Žalili su se navijači na pristupe WC-ima i koječemu vezano za smještaj tijekom  utakmice.

HNK Rijeka se također žalio na ponašanje navijača, neki su navodno pretjerali u konzumiranju alkohola, oštećen je jedan od tri autobusa koji je prevozio navijače Aberdeena, itd., itd...

Važno je naglasiti da svi navijači ne mogu imati isti tretman, nije isto u kavez strpati ultrase sklone nasilnom ponašanju i navijače koji su ponašaju kao turisti.

U konkretnom slučaju sa škotskom momčadi doputovalo je daleko više turista, koji su iskoristili utakmicu da bi se dan, dva opustili na Kvarneru, nego tzv. navijača koji su došli promicati divljaštvo po kojemu su posebno poznati navijači engleskih klubova.

To znači da bi HNK Rijeka u europskim utakmicama morao početi razlikovati suspektne skupine nasilnika od velike većine običnih navijača kojima nije mjesto u kavezima.

Što se tiče HNL-a, u kavezu završe navijači koji ne samo da se ne bune zbog smještaja nego  se ponašaju dično kao da sjede u VIP ložama.

U svakom slučaju, budući da se tretmanom navijača Aberdeena bavi utjecajni BBC, HNK Rijeka nije baš podignuo rejting hrvatskog turizma na Otoku.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 23 38
2 HNK Hajduk Split 11 31
3 HNK Rijeka 8 28
4 NK Lokomotiva 7 28
5 NK Osijek 7 27
6 HNK Gorica -3 25
7 NK Slaven Belupo -13 18
8 NK Istra 1961 -11 12
9 NK Varaždin -13 12
10 Inter Zaprešić -16 11