VALJDA JE POSTALO JASNO

Mišković je prije trebao promijeniti igrače nego trenere

Ponedjeljak, 04. studenog 2019. 12:08 Napisao/la  Igor Vranić

Iskusnim igračima Rijeke ni jedan trener ne treba objašnjavati kako se moraju ponašati da bi izgledali kao kompaktna momčad

Mišković je prije trebao promijeniti igrače nego trenere

 

Način na koji je Rijeka izgubila utakmicu u Osijeku presedan je otkada je Damir Mišković postao čelnik kluba.

Ni jedan trener (Ivo Ištuk, Dragan Skočić, Mladen Ivančić, Elvis Scoria, Matjaž Kek, Igor Bišćan) u Miškovićevu mandatu nije jednu utakmicu izgubio kao Simon Rožman.

S obzirom na kvalitetu protivnika, Rijeka je u prvom dijelu utakmice igrala najbolje ove sezone i daleko najkvalitetnije u kratkom Rožmanu mandatu.

Olakotna okolnost bio je način igre Ivice Kuleševića, koji je u prvom dijelu igrao u formaciji s trojicom stopera i potpuno otvorenim bokovima.

U drugom dijelu Rijeka je odigrala najslabije poluvrijeme u zadnjih nekoliko sezona!

Kulešević je u drugom dijelu klasičnu formaciju s četiri braniča podignuo toliko visoko da je način igre Osijeka trebao pogodovati  momčadi Rijeke.

Svakoj je momčadi lakše izlaziti iz bloka kada ima više prostora, ali je Rijeka neočekivano ostala bez bloka iako je momčad cijelo drugo poluvrijeme provela u svojoj trećini.

Rožman je možda trebao regirati kada je postalo jasno da Rijeka ne može upostaviti okomiti protok lopte u tranziciji, mogao je trener Rijeke možda promijeniti raspored u središnjem bloku, ali nije mogao promijeniti karaktere igrača.

Za onakve reakcije igrača Rijeke kod sva tri primljena pogotka isprika ne može biti promjena načina igre protivničke momčadi, iskusnim igračima Rijeke ni jedan trener ne treba objašnjavati kako se moraju ponašati da bi izgledali kao kompaktna momčad.

Rožman je u pet utakmica osvojio 7 bodova, izgubio je dvije utakmice zaredom (Gorica 1:2, Osijek 2:3) od izravnih konkurenata za europski plasman, u idućem kolu Rijeka igra protiv Dinama.

Mišković će uskoro nešto morati promijeniti ako se nastavi ovakav trend, egzistencija kluba ovisi o europskim nastupima.

Dvojica bivših trenera (Kek, Bišćan) nisu bili ni blizu plasmana u skupinu Europske lige, obojicu su nakon neuspjeha u pretkolima smijenili isti igrači.

Nakon utakmice protiv Osijeka valjda je Miškoviću konačno postalo jasno zbog čega je prije trebao promijeniti igrače nego trenere.

 

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 22 34
2 HNK Hajduk Split 15 30
3 NK Lokomotiva 4 25
4 NK Osijek 6 23
5 HNK Rijeka 1 22
6 HNK Gorica 0 22
7 NK Istra 1961 -9 12
8 NK Slaven Belupo -17 12
9 Inter Zaprešić -10 11
10 NK Varaždin -12 11