NOVI SPORTSKI DIREKTOR

Juričić najavio Rijeku u vrhu hrvatskog nogometa

Ponedjeljak, 05. ožujka 2012. 10:42 Napisao/la  Igor Vranić

Moram detaljno upoznati situaciju da bih mogao govoriti, kaže  Juričić

Srećko Juričić
Srećko Juričić Foto: Sandro Donda

Srećko Juričić vraća se na Kantridu kao sportski direktor! Juričić je na Kantridi stekao trenersku afirmaciju, vodio je momčad koja je 1994. godine igrala finale Kupa. Vrhunac trenerske karijere doživio je na Bliskom istoku gdje je vrlo cijenjen, dovoljno je napisati da je bio izbornik Bahreina, UAE, Omana i Jemena. Nakon što je dvadesetak godina sjedio na trenerskoj klupi, odlučio je sjediti na tribinama i gledati što se događa na trenerskoj klupi i terenu.

- Funkciju sportskog direktora trebao bih preuzeti istodobno kada gospodin Mišković postane predsjednik - kaže Juričić, koji je gledao utakmicu Rijeke i Lokomotive.

- Prvo moram detaljno upoznati situaciju da bih mogao govoriti o tome što treba poduzeti, mislim da nema smisla da  nešto govorim prije nego što službeno postanem direktor. Jedino mogu reći da želimo stvoriti jak i stabilan klub u vrhu hrvatskog nogometa - rekao je Juričić.

Inače, Jurčić se na sličnu funkciju u Rijeku trebao vratiti u doba Roberta Ježića, koji mu je ponudio mjesto izvršnog dopredsjednika. Tada su u Juričića prevladale trenerske ambicije. Sada je prevladala ambicija da odlučuje o trenerima.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 22 34
2 HNK Hajduk Split 15 30
3 NK Lokomotiva 4 25
4 NK Osijek 6 23
5 HNK Rijeka 1 22
6 HNK Gorica 0 22
7 NK Istra 1961 -9 12
8 NK Slaven Belupo -17 12
9 Inter Zaprešić -10 11
10 NK Varaždin -12 11