IGOR BIŠĆAN Nismo bili dovoljno kvalitetni ni da izbjegnemo poraz, a kamo li da pobjedimo!

Nedjelja, 11. kolovoza 2019. 22:41 Napisao/la  SC

Mislim da smo u prvom dijelu izgledali dosta solidno i onda smo primili pogodak koji jedna ozbiljna momčad nikada ne bi smjela primiti, kaže trener Rijeke

Igor Bišćan
Igor Bišćan Foto: Facebook

 

Igor Bišćan doživio je treći uzastopni poraz od Sergeja Jakirovića, Gorica je u 4. kolu pobijedila Rijeku u Velikoj Gorici rezultatom 2:0.

Od lošega rezultata jedino je bila lošija igra Rijeke, koja je odigrala jednu od najslabijih utakmica u Bišćanovu mandatu:

- Nismo mi došli ovdje ovako izgubiti utakmicu, odagnao je Bišćan pomisao da je kalkulirao više nego što je trebao zbog utakmice protiv Aberdeena.

- Puno smo lakše izgubili utakmicu nego što smo mogli, s te strane frustracije nisu ništa manje. Mislim da smo u prvom dijelu izgledali dosta solidno i onda smo primili pogodak koji jedna ozbiljna momčad nikada ne bi smjela primiti, a kamo li da ga primi u zadnjim trenucima prvoga poluvremena. Automatski smo morali igrati drugačiju utakmicu, morali smo probijati njihov blok. Prema onome što smo pokazali u drugom poluvremenu, nismo bili dovoljno kvalitetni ni da izbjegnemo poraz, a kamo li da pobjedimo, kaže Bišćan.

Rijeka je u napadu bila potpuno bezopasna:

- Mislim da smo se nametnuli u kontroli lopte, imali smo veći posjed, ali nedostajalo je konkretnih ulazaka u zadnju trećinu, nedostajlo je više želje da se pokuša nešto učiniti. U nekoliko situacija vidjelo se da nam nedostaje igrač koji će odlučnije nešto poduzeti, sam ili s nekim u kombinaciji. Zbog toga smo djelovali jalovo. I takvi smo solidno izgledali s obzirom da je igralo puno novih igrača, ali nismo smjeli primiti onakav gol, naglašava Bišćan.

Slijedi uzvrat protiv Aberdeena:

- Nadam se da su svi svjesni da će to biti teško iskušenje za nas, čeka nas velika borba. Prva utakmica može biti dobar pokazatelj! U najmanju ruku morati ponoviti igru iz prve utakmice, ako ne i biti bolji u određenim segmentima igre da bismo se vratili iz Škotske kao pobjednici, zaključuje Bišćan.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 23 38
2 HNK Hajduk Split 11 31
3 HNK Rijeka 8 28
4 NK Lokomotiva 7 28
5 NK Osijek 7 27
6 HNK Gorica -3 25
7 NK Slaven Belupo -13 18
8 NK Istra 1961 -11 12
9 NK Varaždin -13 12
10 Inter Zaprešić -16 11