FINALE KUPA Rijeka sigurno ima dovoljno kvalitetne igrače da bi Simon Rožman večeras postao trofejni trener

Subota, 01. kolovoza 2020. 13:31 Napisao/la  Igor Vranić

Goran Tomić jedini poraz od Rijeke doživio u utakmici 2. kola, koju je trener Igor Bišćan u Kranjčevićevoj počeo s momčadi iz koje će večeras na Šubićevcu izostati samo trojica igrača

FINALE KUPA  Rijeka sigurno ima dovoljno kvalitetne igrače da bi Simon Rožman večeras postao trofejni trener

Rijeka i Lokomotiva večeras (20.30) u Šibeniku igraju finale Kupa.

Budući da međusobno igraju druga i treća momčad HNL-a u prošloj sezoni, favorita nema!

Prednost Lokomotive je da je kraj čudne sezone završila u boljem tonusu, da je trener Goran Tomić tijekom sezone prvo profilirao igrače, a onda uspostavio prepoznatljivu igru što je preduvjet mentalne stabilnosti svake momčadi.

U konačnici, mentalna snaga bila je presudna u pobjedi (2:1) Lokomotive protiv Osijeka u zadnjoj utakmici u Gradskom vrtu.

Rijeka je zaključno sa zadnjom utakmicom (4:2) protiv slabe Istre 1916 pokazala da nema stabilnu igru iako ima jasno profilirane igrače prije nego što je došao trener Simon Rožman.

U večerašnjem finalu Rožman raspolaže s čak osmoricom igrača (Escoval, Capan, Tomečak, Lepinjica, Lončar, Halilović, Pavičić, Čolak), koji su prošle sezone u finalu Kupa pobijedili moćni Dinamo.

Devetoga igrača (Gorgon) Rožman je otpisao  nakon stanke zbog koronavirusa, kada je bivši kapetan Rijeke počeo igrati lijevog beka (?!), početkom sezone vratio se Andrijašević, promijenili su se vratari (Sluga/Pandur)...

Ukratko, alibi priče o limitiranim igračima Rijeke demantira dokazana pojedinačna HNL-kvaliteta, koja je u Rožmanovu mandatu dolazila do izražaja samo sporadično, pretežito u utakmicama protiv najboljih momčadi.

Da Rijeka nema kvalitete, Rožman sigurno ne bi pobjeđivao Dinamo, Hajduk i Osijek, od vodećih momčadi jedino Lokomotivu nije pobijedio.

Tomić je jedini poraz od Rijeke doživio u utakmici 2. kola, koju je trener Igor Bišćan u Kranjčevićevoj počeo s momčadi iz koje će večeras na Šubićevcu izostati samo trojica zimus otišlih igrača (Punčec, Župarić, Kvržić).

Unatoč tome nitko ne zna na koji način Rožman večeras može pobijediti Tomića!

Rijeka može igrati kao u prvom poluvremenu protiv Istre 1961, koje je uvjerljivo pobijedila (3:0), a može igrati kao u drugom poluvremenu protiv Istre 1961, koje je izgubila (1:2).

Svi jedino znaju da Rijeka sigurno ima dovoljno kvalitetne igrače da Rožman večeras osvoji Kup, a da ni sam ne zna kako.