SAMIR BARAĆ Ne znamo hoćemo li igrati utakmice protiv Partizana

Ponedjeljak, 11. svibnja 2020. 11:58 Napisao  I. V.

Savez je klubovima dao dovoljno vremena da se momčadi fizički pripreme, ostaje u zraku naša promocija u A-1 Regionalnu ligu, kaže predsjednik VK-a Primorje

Samir Barać
Samir Barać

Vaterpolisti Primorja sezonu nastavljaju 24. lipnja utakmicom u Splitu, gdje u prvoj utakmici četvrtfinala prvenstva Hrvatske igraju protiv Jadrana.

Sezona je prekinuta neposredno prije nego što je Primorje trebalo igrati kvalifikacijske utakmice za plasman u A-1 Regionalnu ligu protiv Partizana.

- Napokon smo dobili raspored sezone, ali još nismo ni na nebu, ni za zemlji. Ne treniramo normalno, držimo se naputaka stožera civilne zaštite. Nadamo se da ćemo se novim odlukama brzo vratiti normalnim treninzima dvaput dnevno, kao što se mora trenirati u vaterpolu. Savez je klubovima dao dovoljno vremena da se momčadi fizički pripreme, ostaje u zraku naša promocija u A-1 Regionalnu ligu. Ne znamo hoćemo li igrati utakmice protiv Partizana. Odluke nacionalnih stožera dviju država se ne poklapaju, na snazi su pravila o višednevnoj samoizolaciji koja onemogućuju igranje međunarodnih utakmica, kaže predsjednik Primorja Samir Barać.

Hoće li se Regionalna liga igrati iduće sezone?

- Nemamo nikakvih službenih informacija. U ovoj situaciji svi pokušavamo biti optimisti, ali mislim da je natjecanje u Regionalnoj ligi pod upitnikom. Nadamo se da će se stanje popraviti, da ne zazivamo drugi val zaraze, nadamo se da će se natjecanja ipak održati.

Vaterpolo uživa status ljetnog sporta, hoćete li protiv Jadrana igrati na otvorenom bazenu?

- Nadam se da hoćemo! Od ponedjeljka se smiju okupljati veće skupine ljudi što će tvrtki Rijeka sport omogućiti da skine balon na Kantridi čime se odmah stječu ljetni uvjeti.

Jadran je objektivni favorit, razigravanja za poredak u prvenstvu Hrvatske završavaju 22. srpnja?

- Imamo momčad koja je tijekom sezone pokazala snagu, činjenica da uopće razgovarao o promociji u A-1 Regionalnu ligu veliki je uspjeh ako znamo što se događalo prije dvije, tri godine. Stručni stožer na čelu s Igorom Hinićem radi jako dobar posao, čestitke dečkima na radu i disciplicini tijekom stanke. Svi su trenirali poredstvom video-linkova, vjerujem da će to ubuduće dati rezultata. Kalendar je najveća enigma, na početak i završetak idućeg prvenstva utječu Olimpijske igre koje su odgođene za 2021. godinu. Mi još nismo odradili ni ovu sezonu. Nadamo se da će se igrači uspjeti odmoriti za početak iduće sezone, znamo što se događa kada se igra previše utakmica.