REGIONALNA LIGA

Primorjaši osvojili prvo mjesto petom pobjedom

Nedjelja, 21. studenog 2021. 12:07 Napisao/la  KS

U rasponu od šezdesetak sati izabranici Igora Hinića odigrali su pet utakmica, u minula četiri dana do izražaja je došao sav potencijal mlade riječke momčadi

Vaterpolisti Primorja EB
Vaterpolisti Primorja EB Foto: Primorje EB

A1 Regionalna liga, 5. kolo

PRIMORJE EB – CATTARO 11:10 (2:2, 5:4, 1:0, 3:4)

Bazen na Kantridi. Gledatelja: 100.

Suci: Matijašević (Herceg Novi), Gavrilović (Zagreb)

PRIMORJE ERSTE BANK: M. Čubranić, Vuković 1, L. Babić, Tomić, Brubnjak 2 (1), Blažić, N. Čubranć 2, K. Babić, Sotošek 1, Burburan 2 (1), Crippa 1, Jurišić 2, Duvnjak-Starčević, Kaluđerović.

CATTARO: Bjelica, Pržica 1, Vujošević 1, Marković 1, Mršić 2, Milić 2, Jašović, Vujović 1, Milaš 2 (1), Reichel, Marković, Gopčević, Marinković, Vičević.

Realizacija igrača više: Primorje EB 4 (8), Cattaro 5 (9). Peterci: Primorje EB 2 (2), Cattaro 1 (1).

Vaterpolisti Primorja EB osvojili su prvo mjesto na riječkom turniru A1 Regionalne lige.

Riječani su svoje natjecateljske obaveze zaključili u nedjelju pobjedom protiv Cattara, petom uzastopnom u posljednja četiri dana, mladi Roko Vuković tri sekunde prije kraja susreta pogotkom je zaključio dramatičan ogled.

U rasponu od šezdesetak sati izabranici Igora Hinića odigrali su pet utakmica, kako je posljednja utakmica odmicala tako je umor polako počeo uzimati danak.

Na ulasku u posljednju dionicu Noa Burburan odveo je Riječane na tri pogotka prednosti (9:6), u tim trenucima činilo se da je susret odlučen, iako momci iz Kotora nisu tako mislili.

Uzvratili su serijom 3:0, Mršić, Milić s igračem više i Milaš 5:35 minuta prije kraja utakmicu su učinili potpuno otvorenom.

U tih nekoliko minuta očit je bio pad u igri domaćih vaterpolista, koji su se ipak uspjeli odhrvati krizi i pogotokom Fabia Crippe 3:46 minuta prije kraja vratiti prednost na svoju stranu.

Imali su prigodu Riječani utakmicu odlučiti nakon što je Borna Duvnjak-Starčević, koji je umjesto odličnog Maura Ivana Čubranića branio čitavu utakmicu i sasvim solidno odradio svoj posao (8 obrana),  obranio jedan silovit pokušaj Markovića i u kontru lansirao Brubnjaka, kojega je prekršajem uz isključenje zaustavio gostujući vratar.

No, Riječani tu prigodu nisu uspjeli iskoristiti, udarac Roka Vukovića završio je u bloku Kotorana, pa su gosti 23 sekunde prije kraja preko Vujovića iskoristili situaciju s dva igrača više u bazenu i došli do poravnanja (10:10).

No, Riječani se ipak nisu predali, iako su ostali i bez Roka Jurišića (isključenje s pravom zamjene) uspjeli su izboriti izbačaj Pržice osam sekundi prije kraja i kreirati prigodu za Roka Vukovića, koji je pogotkom izmamio ovacije domaćih gledatelja.

Uzmu li se u obzir sve objektivne okolnosti jasno je da su Riječani odigrali još jednu kvalitetnu utakmicu protiv suparnika po mjeri, protiv kojih je sav njihov potencijal, a neosporno je da ga imaju, mogao doći do izražaja.