Igor Hinić: Imamo mladu momčad, ovi momci su rezultatima zaslužili povjerenje

Utorak, 28. rujna 2021. 14:10 Napisao/la  KS

Prvotimci kroz špalir okupljenih uzvanika prošetali do mjesta na riječkoj zvjezdarnici s koje puca pogled na čitav grad

 

 

Vaterpolisti Primorja Erste banke
Vaterpolisti Primorja Erste banke Foto: Kristian Sirotich

„Imamo mladu momčad, ali ovi momci su rezultatima zaslužili povjerenje i dobit će ga“, rekao je Igor Hinić, trener vaterpolista Primorja Erste banke nakon što su se svi prvotimci kroz špalir okupljenih uzvanika prošetali do mjesta na riječkoj zvjezdarnici s koje puca pogled na čitav grad.

Marko Blažić, Mauro Ivan Čubranić, Roko Vuković, Luka Babić, Luka Tomić, Tin Brubnjak, Niko Čubranić, Karlo Babić, Vladimir Sotošek, Noa Burburan, Fabio Crippa, Roko Jurišić, Noa Olić, Filip Jurić, Borna Duvnjak Starčević i Marko Kaluđerović, uz naravno trenera Igora Hinića i prvog mu pomoćnika Bobana Voštića, činit će momčad Primorja EB ove sezone.

Mlade riječke vaterpolske snage ove će subote na Kantridi započeti avanturu zvanu sezona 2021./2022. godine, prvi suparnik bit će im momčad splitskog Mornara, a tremu za prvi službeni nastup razbili su nastupom na zvjezdarnici, na kojoj je održano službeno predstavljanje momčadi, bitno promijenjene u odnosu na prošlu sezonu i sastavljene uglavnom od mladih vaterpolista poniklih upravo u omladinskom pogonu riječkog kluba.

To što zbog danjeg svijetla nisu bili okruženi zvijezdama, ne znači da ih jednom neće doohvatiti.

- U sezonu ulazimo s mladom ekipom sastavljenom od naših igrača, koji su se dokazali čitavim nizom sjajnih rezultata u mlađim uzrasnim kategorijama i minulih godina i prošloga ljeta. Većina tih igrača sada je s prvom momčadi. Ova sezona bit će velika prilika da se afirmiraju. Hvala svima što nas prate i podržavaju, Gradu, Zajednici sportova PGŽ-e, Riječkom sportskom savezu i našem sponzoru Erste banci, rekao je u ime kluba Damir Glavan, proslavljeni hrvatski olimpijac, član vodstva kluba.

Primorjaši sezonu, dakle, otvaraju u subotu na Kantridi protiv Mornara, riječki gradonačelnik Marko Filipović iskoristio je prigodu i pozvao sve ljubitelje vaterpola da dođu podržati mladu riječku momčad, odnosno sve one koji posjeduju COVID-putovnice, jer jedino će se s njima moći ući na tribine bazena na Kantridi.

- Rijeka je grad bogate sportske povijesti u koju su utkani i mnogi uspjesi riječkih vaterpolista, na temeljima tih uspjeha u novu sezonu ulaze i ovi mladi momci, koji su se dokazali sjajnim rezultatima u mladim uzrasnim kategorijama. Želim puno uspjeha ove sezone i još jednom pozivam sve da nam se pridruže na tribinama, rekao je Marko Filipović.

U ime Riječkog sportskog saveza vaterpolistima Primorja EB i svim okupljenim uzvanicima obratila se predsjednica Dorotea Pešić Bukovac, koja je izrazila zadovoljstvo što se u klubu oslanjaju na mladost poniklu u ovoj regiji, u ime Zajednice sportova Primorsko-goranske županije učinio je to predsjednik Veljko Karabaić, koji je naglasio da od ove mlade momčad već iduće godine očekuje borbu za vrh.

- Mlada smo ekipa, imamo velika očekivanja od ove sezone, mogu reći da ćemo u svakoj utakmici dati sve od sebe, u svaku ćemo utakmicu ući sa željom da ostvarimo pobjedu, zaključio je Marko Blažić, kapetan Primorja EB.