Dario Rakovac: Mladost nam je važna za doigravanje, počeli smo pripreme za Solaris

Petak, 02. travnja 2021. 15:48 Napisao/la  SC

Sezona je do sada bila dobra, ali još nije gotova jer najvažnije utakmice tek slijede. Tek sada moramo potvrditi to četvrto mjesto, kaže Sven Augusti

Sven Augusti i Dario Rakovac
Sven Augusti i Dario Rakovac Foto: Prmimorje EB

Vaterpolisti Primorja Erste banke u subotu od 20 sati na bazenu na Kantridi dočekuju Mladost u utakmici 16. kola Lige za prvaka, odnosno posljednjeg kola regularnog dijela prvenstva.

U skladu s epidemiološkim mjerama primorjaši su svoju uobičajenu presicu uoči važne utakmice odradili ispred bazena na Kantridi, na outdoor sučeljavanje s novinarima izašli su Dario Rakovac i Sven Augusti.

- Čvrsto držimo četvrtu poziciju, ne možemo bodovno rasti niti padati pa nemamo nikakvih rezulatskih imperativa u utakmici protiv Mladosti. Nama je ova utakmica važna za doigravanje, već smo započeli pripreme, ali ne znamo kada ćemo igrati jer Solaris ima problema s koronavirusom. Trebali smo igrati idući vikend, ali vjerojatno će biti odgođeno, započeo je Dario Rakovac, kapetan riječke momčadi pa onda u nekoliko riječi najavio utakmicu protiv momčadi iz Zagreba.

- I za nas i za njih to je utakmica bez pritiska, ni nama ni njima ne radi nikakvu razliku. Mladost je kvalitetna ekipa, u Rijeku će doći nešto oslabljeni, šanse sigurno imamo, kao i motiva, na domaćem smo bazenu, kaže Rakovac.

Utakmica protiv Mladosti je važna za momčad Igora Hinića, ali utakmica protiv Solarisa je ipak važnija.

Protiv Solarisa će se odlučivati hoće li Riječani zadržati četvrtu poziciju osvojenu u prvenstvu, a to je nekako glavni cilj Primorja EB ove sezone, što je i logično.

Četvrto mjesto bila bi najbolja potvrda ispravnosti puta kojim su prije nekoliko godina krenuli u riječkom klubu i novog hvatanja priključka za vodećim hrvatskim momčadima.

- Mi smo cilj ostvarili, održali smo četvrto mjesto prije doigravanja, osim toga igrali smo Final Four kupa, na regionalnoj ligi smo izgledali više nego dobro. Sezona je do sada bila dobra, ali još nije gotova jer najvažnije utakmice tek slijede. Tek sada moramo potvrditi to četvrto mjesto, utakmica protiv Solarisa zato nam i je toliko bitna. Kada smo posljednji put igrali protiv Solarisa pobijedili smo 11:9 i kontrolirali utakmicu većim dijelom. No, ovo će biti jedna sasvim drugačija utakmica, u doigravanju će biti puno zahtjevnije, pritisak će biti veći jer je fokus na rezultatu izraženiji, objasnio je Sven Augusti.