Plivačice Primorja najbolje na ekipnom prvenstvu Hrvatske, plivači završili na trećem mjestu

Nedjelja, 13. prosinca 2015. 17:19 Napisao/la  SC

Hrvatski paraolimpijac Kristijan Vincetić u utrci na 1500 metara slobodno srušio dva svjetska rekorda

Plivači Medveščaka i Zagrebačkog plivačkog kluba pobjednici su ekipnog prvenstva Hrvatske u A kategoriji kod plivača sa jednakim brojem bodova 20294, dok je Primorje najbolje među plivačicama sa 18831 osvojenim bodom. Plivači Primorja u ekipnom su poretku treći. U B kategoriji najuspješniji su plivači Igre i plivačice Sisak Janafa.

Ostat će zapisano što su u bazenu na Kantridi nakon Europskog prvenstva 2008.godine ponovo isplivani svjetski rekordi. Ostvario ih je hrvatski paropolimpijac Kristijan Vincetić u utrci na 1500 metara slobodno. Vincetić, ne samo što je osvojio 15. mjesto i 559 bodova za Dubravu, nego je isplivao i dva svjetska rekorda za svoju kategoriju invaliditeta. U prolazu je za gotovo 11 sekundi popravio vlastito najbolje vrijeme na 800 slobodno, u cilju je 23 sekunde i 33 stotinke bio brži od čak dvanaest godina starog rezultata Kanađanina Breda Salesa.

- Ovih 1500 mi je najdražih. Od početka do kraja sam davao sve od sebe, pogotovo zato što sam htio srušiti svoj rekord na 800 metara u prolazu. Bila je fenomenalna trka. Nisam znao jesam li srušio svjetski rekord jer ne možeš vidjeti semafor, ne znaš na čemu si, bilo me malo strah, ali na kraju se sve super poklopilo, rekao je Vincetić.

Ekipno prvenstvo Hrvatske u 25-metarskom bazenu održano je na Kantridi, a nastupili su natjecatelji iz 20 hrvatskih klubova.

Sve rezultate možete pogledati ovdje