ANDREJ MAROCHINI Dimitar Bobev iskazao želju za povratkom, Sanja Jovanović snašla se bolje od očekivanog

Utorak, 11. prosinca 2018. 19:13 Napisao/la  V. P.

Postoje naznake da će se smanjivati izdvajanja za sport, mi ćemo biti zadovoljni ako dobijemo jednako kao i ove godine, kaže predsjednik Primorja

Andrej Marochini
Andrej Marochini

Plivački klub Primorje s novim vjetrom u leđa zaključuje godinu.

Prije nekoliko mjeseci klub je pojačao struku sa Milošem Miloševićem i Sanjom Jovanović, bivšim reprezentativcima i zvijezdama međunarodnog plivanja.

- S financijske strane godinu ćemo završiti dobro, što znači bez generiranja gubitaka. Mi pažljivo trošimo, pokušavamo sredstva racionalno koristiti jer sve gubi svrhu ako nema mogućnosti odlazaka na natjecanja. Ne želimo biti klub koji ima samo početnike, već želimo i vrhunske sportaše, rekao je predsjednik Primorja Andrej Marochini.

Sanja Jovanović unijela je novu energiju u klub.

- Sanja se snašla bolje od očekivanog. Našla je zajednički jezik sa trenerima, roditeljima, djecom i kancelarijom. Puna je entuzijazma i pokušava presložiti i posložiti sve što treba. Deset sati dnevno je na bazenu. Atmosfera je zdrava, dodaje Marochini.

Trenutno u Primorju postoji sedam, osam plivača koji mogu postati vrhunski natjecatelji:.

- Kad netko postigne rezultat na nivou finala, taj se već pet, šest godina ozbiljno bavi plivanjem. To mu daje motiv za daljnji rad, odlaske na mitinge, međunarodna natjecanja. Naravno da ne mogu svi biti prvaci, ali svakome su natjecanja i rezultati motiv. Tih sedam, osam plivača  trebali bi dobiti poseban tretman, treba im povećati stipendije, moraju dobivati vitaminizaciju. Imaju potporu roditelja i kluba koliko je to moguće. Imamo i dobru suradnju sa Hrvatskim plivačkim savezom te ćemo uspjeti dogovoriti i odlazak na zimske visinske pripreme, jer oni to zaslužuju. Za vrhunskog sportaša nije dovoljno da samo odlično pliva i trenira, već i svi ostali aspekti, poput škole, dobrih ocjena, ponašanja, pojašnjava predsjednik Primorja.

Plivački klub dobro surađuje s Gradom i Riječkim sportskim savezom.

- Postoje naznake da će se smanjivati izdvajanja za sport, ali u idućoj godini ostajemo na nivou ove godine. Svi želimo više, ali situacija je teška, ne samo u sportu. Mi ćemo biti zadovoljni ako dobijemo jednako kao i ove godine, kaže predsjednik Marochini.

Legendarni trener Dimitar Bobev je u Bugarskoj, no pokazuje namjere da bi se ponovno vratio u Rijeku, u Primorje.

- Bobev treba još dvije godine odraditi na mjestu tajnika Bugarskog plivačkog saveza. Iskazao je želju za povratkom, a za njega uvijek ima mjesta. no, prvo mora završiti svoj posao u Bugarskoj, zaključio je Marochini.