SNJEŽNA KRALJICA Ida Štimac: Slična stvar mi se na istome mjestu dogodila prije dvije godine

Subota, 04. siječnja 2020. 17:45 Napisao/la  SC
Ida štimac i Leona Popović
Ida štimac i Leona Popović

 

Leoni Popović devet stotinki je nedostajalo da uđe u drugu vožnju na Sljemenu, 22-godišnja Mrkopljanka zauzela je 32. mjesto.

Nakon diskvalifikacije Šveđanke Estelle Alphand pomakla se Leona još jedno mjesto, tako da je ispalo da je ostala "prva vani", s 4.06 sekundi zaostatka za vodećom Petrom Vlhovom.

- Iznenadila sam se kako je staza dobro izdržala, to je bila velika prednost, ali nekad netko ima više sreće, ovaj put to nisam bila ja. Uhvatila sam se za glavu, najgore je to kad vidiš 31. ili 32. mjesto. Dosta često mi se to događalo, prije dvije godine sam često znala biti 33. ili 34. Najgore je kad si tako blizu. Stvarno se dobro osjećam na skijama, sigurno će doći i rezultati. Još uvijek tražim formu, ali ima još puno utrka do kraja sezone i mislim da će biti dobro. Morat ću malo analizirati utrku s trenerima i napravit ćemo sve da sljedeći put budem glatko unutra, a ne da visim. Sad ću sigurno startati u malo više slaloma jer sam u dosta dobroj formi, u uzlaznoj putanji, dodala je mlada skijašica koja je propustila cijelu prošlu sezonu zbog teške ozljede koljena.

Riječanka Ida Štimac nije uspjela plasirati u drugu vožnju, povratnica nakon oporavka od ozljede startala je 73. i napravila pogrešku nakon prvog prolaza.

- Slična stvar mi se na istome mjestu dogodila i prije dvije godine, tako da mi je prošlo kroz glavu "pa ne valjda opet". Moram trenirati, biti uporna i vjerujem da će s vremenom sve doći na svoje. Nema ništa od toga da se samo spuštam, morat ću se boriti, ovo, nažalost, nije bilo dovoljno, rekla je Štimac.