Leona Popović druga u Leviju, skijašica iz Mrkoplja drugi put u karijeri na postolju

Nedjelja, 12. studenog 2023. 14:08 Napisao/la  SC

Sjajno je skijašica Ski kluba Rijeka odvozila prvu vožnju, ostvarila peto vrijeme, u drugoj vožnji je sve to još jednom ponovila na još bolji način i najbržom drugom vožnjom dohvatila drugo mjesto

Leona Popović
Leona Popović Foto: Screenshot HTV

Dan prije 26. rođendana Leona Popović sama je sebi ispisala najljepšu rođendansku čestitku, fenomenalna Mrkopaljka osvojila je drugo mjesto na drugom slalomu sezone u finskom Leviju, izjednačivši na taj način svoj najbolji rezultat u karijeri.

Na posljednjoj slalomskoj utrci Svjetskog kupa prošle sezone Leona je u Soldeu prvi put u karijeri stala na postolje osvojivši drugo mjesto, sada je u Leviju, u drugoj utrci ove sezone, ponovila taj rezultat.

Sjajno je skijašica Ski kluba Rijeka odvozila prvu vožnju, ostvarila peto vrijeme, u drugoj vožnji je sve to još jednom ponovila na još bolji način i najbržom drugom vožnjom dohvatila svoje drugo slalomsko postolje, drugo u posljednje tri slalomske utrke i 135. postolje uopće za hrvatsko skijanje.

Prvo mjesto pripalo je nedodirljivoj Mikaeli Shiffrin, najbolja skijašica svih vremena u Leviju je dohvatila svoju 89. pobjedu u karijeri, rekordnu sedmu na ovom skijalištu, za 18 stotinki sekunde bila je bolja od hrvatske skijašice.

Treće mjesto u Leviju pripalo je Njemici Leni Duerrr.

Drugi put u dva dana hrvatsko skijanje imalo je dvije djevojke u TOP 10, Zrinka Ljutić drugi slalom sezone okončala je na desetom mjestu.

Leona Popović, Mikaela Shiffrin i Lena Duerr

leonapopovic7

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.