VOJKO OBERSNEL

Moja je namjera da se Krimeja uredi neovisno o drugoj ligi

Utorak, 07. svibnja 2019. 18:53 Napisao/la  Igor Vranić

Ne znam puno više od toga da je potpisano pismo namjere, još uvijek se vode razgovori oko planova, kaže gradonačelnik Rijeke o najavi da će Kinezi graditi stadion na Kantridi

Vojko Obersnel
Vojko Obersnel

 

Kultno igralište na Krimeji uskoro bi trebalo dobiti novo ruho.

Dobru vijest gradonačelnik Vojko Obersnel sažeo je u nekoliko rečenica koje će razveseliti simpatizere kluba koji ima više navijača nego neki prvoligaši:

- S obzirom da Orijent 1919 ove godine slavi sto godina osnutka moja je namjera da se igralište uredi neovisno o ulasku u drugu ligu! Sigurno je da će se postaviti sjedalice na tribine, da će se otvoriti dodatni ulaz sa sjeverne strane igrališta i da će se površine iza golova prekriti s umjetnom travom. Ako ne bude iznenađenja u javnoj nabavi, očekujem da bi radovi trebali biti gotovi tijekom ljeta, kaže Obersnel.

To znači da Orijent 1991 neće trebati privremeno igrati na zamjenskom igralištu u slučaju da se plasira u drugu ligu:

- Trudit ćemo se da neće morati, sredstva su osigurana, naglašava Obersnel.

Još jedno kultno gradsko igralište u središtu je pozornosti otkada su kineska tvrka Top International Engineering Corporation i HNK-a Rijeka potpisali pismo namjere o gradnji stadiona na Kantridi.

Treba još jednom ponoviti da se stadion nalazi na gradskoj čestici i da se mogao početi graditi odmah nakon što je Damir Mišković najavio gradnju novog stadionu.

Iako je Gabriele Volpi pohvalio suradnju s Gradom Rijekom, naglasivši da je u to doba većih problema imao s lokalnom samoupravom u rodnoj La Speziji nego u Rijeci, investitori okupljeni oko talijanskog milijardera promijenili su planove.

Pokraj stadiona poželjeli su izgraditi profitabilne objekte (trgovački centar, hotel,...) koji djelomično zadiru u pomorsko dobro.

Zbog toga se morao mijenjati GUP što je odrađeno u relativno kratkom roku, ali su investitori u međuvremenu odustali.

Ako planiraju slično, kineski investitori ne bi smjeli imati problema s ishodovanjem građevinskih dozvola.

- Ne znam puno više od toga da je potpisano pismo namjere, još uvijek se vode razgovori oko planova. Planiram se prvom prilikom sresti s investitorima i razgovarati. Naravno, u dogovoru s HNK-om Rijeka, kaže Obersnel.