Riječki sportski savez u četvrtak organizira Okrugli stol na temu Dobro upravljanje u sportu

Utorak, 07. svibnja 2019. 16:59 Napisao/la  SC
Riječki sportski savez u četvrtak organizira Okrugli stol na temu Dobro upravljanje u sportu

 

Riječki sportski savez poziva dionike iz sustava sporta na okrugli stol na temu dobrog upravljanja u sportskim klubovima i organizacijama.

Pod nazivom „Dobro upravljanje u sportu“ Okrugli stol će se održati 9. svibnja 2019. u Riječkom sportskom savezu (Verdijeva 11/III, 51000 Rijeka, 3.kat) s početkom u 15 sati.

Okrugli stol je namijenjen sportskim djelatnicima u sportskim udrugama/klubovima/organizacijama uključujući volontere, te ostalim zainteresiranim dionicima iz sustava sporta.

Kroz interaktivno predavanje sudionici će raspravljati o ključnim elementima dobrog upravljanja u sportu, primjerima dobre prakse, te načinima poboljšanja dobrog upravljanja u sportskim klubovima i organizacijama.

Okrugli stol se održava u okviru Erasmus+ Sport projekta Good Governance in Sport koji vodi Bugarska sportska razvojna organizacija u suradnji sa partnerskim organizacijama iz Hrvatske (RSS), Italije, Grčke, Slovačke i Mađarske. Cilj projekta je analizirati, prikupiti i promicati dobre prakse za vidljivost donesenih odluka odgovornih tijela i transparentnost sportskih organizacija u Europi i partnerskim zemljama.

Rezultate provedenog istraživanja u sklopu projekta pokazali su nisku razinu transparentnosti i vidljivosti relevantnih informacija vezanih uz djelovanje sportskih organizacija, koje bi trebali biti javno dostupne. Navedeni rezultati će biti tema rasprave okruglog stola.