MATJAŽ KEK Voljni moment je postojao, ali nedostajala nam je kvaliteta

Ponedjeljak, 14. listopada 2019. 11:58 Napisao/la  SC
Matjaž Kek
Matjaž Kek

 

Slovenija je porazom od Austrije šanse za plasman u završnicu EP svela na teoriju u koju nitko ne vjeruje, dovoljno je spomenuti da bi trebala pobijediti u Poljskoj.

Utakmica protiv Austrije ponovo je iskazala stare slabosti:

- Što se tiče želje i pristupa, nemam što prigovoriti igračima. Voljni moment je postojao, ali nedostajala nam je kvaliteta. Nismo imali posjed, morali smo preskakati igru zbog njihova pritiska. Austrija je zasluženo pobijedila, jednostavno nam je nedostajalo kvalitete. Slabo smo počeli kvalifikacije, onda smo pobjedom protiv Poljske pokazali da smo konkurentni, ali sve se mora poklopiti.

- Atmosfera u svlačionici definitivno nije dobra. Nismo još previše razgovarali, razočarani smo. Izgubili smo još jedan meč u kojem nam je trebala pobjeda. Razočarani smo, to je nogomet! Moramo se suočiti s tim, nismo bili dovoljno dobri da bismo pobijedili. Glave gore! Moramo pogledati jedni druge u oči i krenuti dalje. Čekaju nas novi mečevi, teoretska mogućnost postoji, ali bit će teško. Moramo ostati zajedno. Plan je bio drugačiji prije utakmice, ali nismo ga uspjeli sprovesti u praksi. Teško je sada razgovarati o tome što bismo trebali promijeniti. Morali bismo to raditi na terenu. Nismo zaslužili pobjedu, trebali smo napraviti puno više. Ovo nije bilo dovoljno za pobjedu, kazao je Jan Oblak.