Ivan Močinić dolazi na Krimeju kao slobodan igrač, bivši igrač Rijeke na prvom treningu Orijenta

Subota, 06. srpnja 2019. 19:28 Napisao  I. V.

Prošli tjedan raskinuo sam ugovor s Rapidom! Imao sam ugovor još godinu dana, ali dogovorili smo sporazumni raskid, kaže Močinić

Ivan Močinić
Ivan Močinić Foto: Lario Tus

 

Ivan Močinić dolazi na Krimeju kao slobodan igrač!

Senzacionalna vijest za riječki nogomet znači da će se Močinić izvjesno pojaviti na prvom treningu nogometaša Orijenta 1919.

- Trener Fausto Budicin i dopredsjednik Marinko Koljanin pozvali su me da se priključim pripremama. Dobro će mi doći da počnem trenirati s momčadi Orijenta ako prije toga ne riješim status. Prošli tjedan raskinuo sam ugovor s Rapidom! Imao sam ugovor još godinu dana, ali dogovorili smo sporazumni raskid, odgovaralo je tako njima i meni. Imam nekoliko ponuda, sada trebam odlučiti što dalje, kaže Močinić.

Iza Močinića je nesretna bečka epizoda koja je počela serijom ozljeda zbog kojih na visokom nivou nije mogao igrati čak dvije i pol sezone!

U proljetnom dijelu prošle sezone počeo je igrati za drugu momčad Rapida u regionalnoj ligi, ali 26-godišnjem Močiniću treba jači natjecateljski podražaj da bi se što prije vratio na razinu zbog koje je Rapid 2016. godine platio 2,5 mil. eura odštete Rijeci.

Dakle, Ivan ove sezone neće postati drugi Močinić u obitelji koji je nosio dres Orijenta!

Prije nešto više od trideset godina njegov otac Efrem otišao je u Austriju na poziv Marinka Koljanina, tada vratara Salzburga.

Ivan se nakon tri godine vratio iz Austrije, rado je prihvatio poziv Marinka Koljanina, ali...

- Da Orijent igru prvu ligu, tko zna!?, naglašava Močinić.