DONACIJA RIJEČKOM SPORTU

Grad Rijeka, RSS i Erste banka potpisali ugovor

Utorak, 23. studenog 2021. 13:29 Napisao/la  KS

Sredstva su namijenjena rukometašicama Zameta, vaterpolistima Primorja EB, boćarima Vargona i košarkašima Kvarnera 2010, te Riječkom sportskom savezu

Christoph Schoefboeck, Marko Filipović i Dorotea Pešić-Bukovac
Christoph Schoefboeck, Marko Filipović i Dorotea Pešić-Bukovac Foto: Kristian Sirotich

Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, Christoph Schoefboeck, predsjednik uprave Erste banke i Dorotea Pešić Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza, potpisali su jučer u Salonu Grada Rijeke ugovor o donaciji.

Prema tom slovu ugovora Erste banka obvezuje se 300 tisuća kuna uplatiti Riječkom sportskom savezu, sredstva su to koja će biti namijenjena za Vaterpolski klub Primorje Erste banku, Košarkaški klub Kvarner 2010, Ženski rukometni klub Zamet i Boćarski klub Vargon, a jednim dijelom  za rad Riječkog sportskog saveza.

- Njegujući suradnju s našim dugogodišnjim partnerom Erste bankom potpisujemo ovaj ugovor o donaciji. Zahvaljujem se upravi Erste banke, polako izlazimo iz vremena u kojima je Rijeka bila Europska predstavnica kulture i približavamo se godini u kojoj će Rijeka biti Europski grad sporta, vjerujem da će ova sredstva dati dodatni impuls riječkom sportu, da će klubovi ova sredstva znati kvalitetno iskoristiti. U ova pandemijska vremena zahtjevno je i izazovno pronaći donaciju, a svi jako dobro znamo da je svako ulaganje u sport, ulaganje u širu zajednicu. Dugogodišnji smo partneri s Erste bankom, vjerujemo da će se i iznos donacije ubuduće vratiti i na ona predpandemijska vremena, ali i da ćemo i dalje surađivati na mnogobrojnim manifestacijama, na kojima smo i do sada surađivali, naglasio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Potpisivanju ugovora nazočila je i Sandra Krpan, dogradonačelnica Rijeke, Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu, Slaviša Bradić, glavni tajnik Riječkog sportskog saveza, Anton Lucijanović i Borislav Centner ispred Erste banke.

- Dugi niz godina podržavamo sport u Gradu Rijeci, više od 15 godina smo uz Vaterpolski klub Primorje Erste banku i sigurno ćemo još ostati. Pandemija je i nas pogodila, vidjelo se to na rezultatima, ali i dalje čvrsto stojimo uz naš partnerski odnos s Gradom Rijekom i prihvaćamo ovo što je rekao gradonačelnik Marko Filipović, nadamo se da ćemo se vrlo brzo vratiti na one brojke koje smo imali u predpandemijska vremena, naglasio je Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke.

Erste banka 300 tisuća kuna uplatit će Riječkom sprotskom savezu, koji je odlučio kojim klubovima će sredstva biti namijenjena.

- Zahvaljujemo Erste banci na donaciji i što su prepoznali koliko je sport važan segment života. Nadam se da će ova sredstva klubovima poslužiti i za rad s najmlađim kategorijama, ali i u borbi za što bolji rezultat, nadam se da će sredstva dobro posložiti da se ovi klubovi malo stabiliziraju. Svi se nadamo da će do proljeća ova pandemija završiti, Rijeka je iduće godine Europski grad sporta, pa ovom prigodom pozivam sve naše sugrađane da se na bilo koji način uključe u ovaj projekt, rekla je Dorotea Pešić-Bukovac, predsjednica Riječkog sportskog saveza.

Potpisivanju ugovora nazočili su i predstavnici klubova, Iva Lisjak u ime Ženskog rukometnog kluba Zamet, Davor Ćuška u ime Boćarskog kluba Vargon, Zoran Oštrić u ime Košarkaškog kluba Kvarner 2010 i Samir Barać u ime Vaterpolskog kluba Primorje Erste banka, koji se u zajedničko ime zahvalio na donaciji.

- U sportu je najvažniji kondtinuitet, od najmlađih do seniorskih momčadi. Ova donacija je naša snaga da bismo mogli računati na budućnost. Hvala Erste banci, Gradu Rijeci i Riječkom sprotskom savezu na potpori, ovo nam jako puno znači, rekao je Samir Barać.