Tri zlata za hrvatsko boćanje na U-18 i U- 23 svjetskim prvenstvima

Subota, 29. listopada 2022. 20:59 Napisao/la  SC
Slavlje u Francuskoj
Slavlje u Francuskoj

Hrvatski boćari osvojili su tri zlata na U-18 i U- 23 svjetskim prvenstvima.

Dva zlata osvojili su u U-23 kategoriji: Karlo Šaban i Luka Gašpar osvojili su zlato u parovima pobjedom (10:9) u finalu protiv slovenskog dvojca Čeh i Sodec, Duje Pirić postalo je zlatni u izbijanju nakon pobjede (23:18) protiv Slovenca Sodeca.

Žarko Jerčinović postao je U-18 svjetski prvak u izbijanju nakon pobjede (18:17) protiv Francuza Larteda.

Luka Gašpar u brzinskom je osvojio srebro u U-23 kategoriji.

Filip Klarić i Lovro Šipek osvojili su broncu u štafeti u U-18 kategoriji, u istoj kategoriji bronce su osvojili Lovro Šipek pojedinačno te Ivan Načinović i Žarko Jerčinović u paru.

Na U-18 SP-u nastupali su Lovro Šipek, Filip Klarić (oba Sveti Jakov Jadranovo), Žarko Jerčinović (Drivenik) i Ivan Načinović (Vargon), na U-23 SP natjecali su se Karlo Šaban (Sveti Jakov), Duje Pirić (Naklice), Luka Gašpar i Filip Matijašić (Zrinjevac).

Inače, Jerčinović na dvoju registraciju igra za Sv. Jakov iz Jadranova, koji u nedjelju u 16.30 sati organizira svečani doček reprezentativaca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.