JOŠKO BUTERIN Vjerujemo da možemo osvojiti naslov i vratiti titulu prvaka u Rijeku

Ponedjeljak, 10. veljače 2020. 20:20 Napisao/la  V. P.

 Final Four je neizvjestan, vidjet ćemo tko će imati hladne glave kada bude najvažnije, kaže boćar riječkog prvoligaša Vargona

Joško Buterin (Vargon)
Joško Buterin (Vargon)

Boćari riječkog Vargona vodeći su na prvoligaškoj ljestvici.

Nakon 11 odigranih kola Vargon ima 30 bodova, jednako kao i drugoplasirana Pula.

Obje momčadi ubilježile su po jedan poraz, Vargon je poražen od Pule na Podvežici, dok je Pula izgubila dvoboj od Pazina.

- Naša pozicija nije iznenađenje, jer smo se igrački pojačali i puno treniramo. Svaka pobjeda je zaslužena, kaže jedan od najboljih igrača u redovima Vargona Joško Buterin.

Iako je Pula ta koja slijedi Vargon u stopu Buterin ističe da ima još kandidata u borbi za vrh, jer nakon 18 kola igra se završni turnir najbolje četiri momčadi, a u jednoj utakmici je sve moguće.

- Zrinjevac je malo oslabljen, jer su otišla braća Ćubela, Mardešić nedostaje Istri Poreč, ali i dalje su to kvalitetne momčadi. Boće se igraju na visokoj razini kod nas. Ne bih rekao da je liga slabija, već da je izjednačena kada su momčadi od trećeg do sedmog mjesta u pitanju. Biston je jako konkurentan, Zrinjevac ne treba nikada otpisati, Sokol, Pazin... Svi mogu iznenaditi u toj jednoj polufinalnoj utakmici i ući u finale. Final Four je nezahvalan, vidjet ćemo tko će imati hladne glave kada bude najvažnije, dodaje Buterin.

Posljednji puta Vargon je bio prvak u sezoni 2014/15, a od tadašnje momčadi sada su u klubu trojica boćara: Kristijan Prodan, Antonio Prlaguzić i Luka Kukuljan.

Sada riječki prvoligaš ima novu priliku za osvajanje naslova.

- Imamo Dinka Beakovića i njegovo iskustvo. Pojačao nas je i podigao razinu igre. Svi igramo dobro, stvarno radimo puno i želja nam je da budemo prvaci te da vratimo titulu prvaka u Rijeku. Zbog toga moramo imati hladne glavu tako da 2020. godina ostane upamćena, kaže boćar Vargona.

Trener Vargona Čedo Vukelić istaknuo je kako je Buterin u 11 kola deset puta dobio precizno izbijanje.

Za precizno izbijanje osim mirne ruke potrebna je i hladna glava.

- Miran sam, sve je kako treba. Atmosfera je odlična u momčadi, nema trzavica, svi bodrimo jedni druge, pobjednički duh vlada. Kada je takvo stanje onda nije problem igrati, smatra Buterin.

Vargonu predstoje dvoboji sa Metkovićem i Marinićima, dvjema posljednjeplasiranim momčadima, a zatim dvoboj protiv Pule u gostima.

- Ako ih uspijemo pobijediti to će biti veliki korak naprijed. Vidjet ćemo kako će se sve posložiti za Final four. Bilo bi dobro da smo prvi, onda igramo protiv četvrtog, ali i ta ekipa može iznenaditi u toj jednoj utakmici. Vjerujemo da možemo osvojiti naslov, a vidjet ćemo kako će se sve rasplesti. Prva i druga momčad idu u europski Kup prvaka. Tamo ćemo biti konkurentni u tehničkim discipinama, a klasika ovisi o inspiraciji tog dana, zaključio je Joško Buterin.