Davor Jelovica osvojio prvu titulu državnog prvaka u disciplini pojedinačno klasično

Ponedjeljak, 14. listopada 2019. 17:49 Napisao/la  SC

Boćar Vargona povrh toga osvojio brončanu medalju u disciplini bližanje i izbijanje u krug na seniorskom državnom prvenstvu

Davor Jelovica
Davor Jelovica

 

Proteklog vikenda bila su na programu prva dva ovogodišnja seniorska prvenstva Hrvatske u boćanju, u disciplini pojedinačno klasično koje se održavalo u subotu, 12. listopada, sa središtem događanja u buzetskoj boćarskoj dvorani u Kozarima, te u disciplini bližanje i izbijanje u krug, koje se u nedjelju, 13. listopada, održavalo u Rijeci u BC Podvežica u organizaciji boćarskog saveza PGŽ-e.

Na oba natjecanja, pravilnikom o državnim natjecanjima, pravo nastupa imalo je šesnaest boćara koji su kroz preliminarna županijska natjecanja izborili plasmane na samo prvenstvo Hrvatske

Najviše uspjeha u oba dva dana natjecanja imao je igrač boćarskog kluba Vargon Davor Jelovica, okitivši se svojom prvom seniorskom titulom prvaka države u disciplini pojedinačno klasično, te brončanom medaljom u disciplini bližanje i izbijanje u krug.

U disciplini pojedinačno klasično Jelovica kao prvoplasirani prolazi skupinu, te u četvrtfinalu igra protiv drugog predstavnika PG županije, igrača BK Sloga (Čavle), Stevana Uzelca te s rezultatom 13:9 prolazi u polufinale.

Uzelac u konačnom plasmanu zauzima peto mjesto što mu je najbolji rezultat dosadašnje karijere.

U polufinalu Jelovica pobjeđuje Benjamina Guština iz BK Pula rezultatom 13:10.

U finalu Jelovicu čeka Milan Celija iz BK Pula.

Jelovica lošije otvara finale, a rezultat na semaforu pokazuje 1:10 za Celiju.

Nakon 54 minute igre, Celija promašuje svoju prvu boću i Jelovica to odmah koristi i upisuje tri svoja punta.

Kod rezultata 5:12, Celija promašuje boću za titulu, što se kasnije pokazalo kao presudni trenutak.

Jelovica odlično odigrava sve svoje boće do kraja utakmice, pa se u dodatno bacanje nakon isteka regularnog vremena, ulazi sa poravnanjem rezultat od 12:12.

Tada Jelovica pokazuje čvrstinu, te dolazi do velikog preokreta i pobjede od 13:12 i svoje prve seniorske titule državnog prvaka.

Treći predstavnik PG županije, Rajko Čabrijan iz BK Škalnica, zauzeo je 14. mjesto.

U disciplini bližanje i izbijanje u krug PG županija imala je dva predstavnika, igrače BK Vargona, Joška Buterina i Davora Jelovicu.

Buterin se već u ranoj fazi odigravanja po skupinama oprostio od daljnjeg natjecanja, upisavši jednu pobjedu i dva poraza.

Jelovica prolazi svoju skupinu kao prvoplasirani, te ga u četvrtfinalu očekuje prava drama protiv Srećka Baje iz BK Komolac kraj Dubrovnika, gdje tek nakon dva dodatna razigravanja i konačnim rezultatom 26:25 prolazi u polufinale.

Susret polufinala Jelovica odigrava najlošije na prvenstvu i sa 17:21 gubi susret protiv Darka Markoča iz BK Primošten.

U susretu za treće mjesto Jelovica pobjeđuje Ivana Medića iz BK Grugur Ninski, te osvaja brončanu medalju.

Državnim prvakom za 2019 godinu okitio se Nenad Tadić iz BK Istra Poreč.