Startala druga generacija karting škole Prelučka legenda, novi asovi u školskim klupama

Četvrtak, 12. travnja 2012. 19:56 Napisao/la  Miroslav Krpan

Prva generacija polučila je izuzetne rezultate, hvaljena od mnogih institucija, a pokazalo se da je česta prezentacija u javnosti urodila plodom

Prvi sat s voditeljem škole
Prvi sat s voditeljem škole Foto: Miroslav Krpan

Karting škola „Prelučka legenda“ u Rijeci startala je sa drugom generacijom. Počela je okupljanjem sudionika petog ciklusa i prvim satom teorije u  prostorima Autoškole „Rijeka“.  Voditelju škole prof. Vanji Vešligaju prvoj prozivci odazvalo se 15 polaznika, djece uzrasta 5 do 16 godina koji će u predstojeća tri do četiri tjedna stjecati znanja i vještine upravljanja kartingom.

Karting škola „Prelučka legenda“ započela je prije godinu dana, a kroz četiri ciklusa prve generacije diplome škole steklo je 47 mladih. Nositelji projekta zajednički su riječki Autoklub „RI autosport“, Karting klub „Rijeka“ i  „Karting centar“ d.o.o. Rijeka koji upravlja prvom stazom za karting što se nepune dvije godine nalazi na Preluci.

Prva generacija polučila je izuzetne rezultate, hvaljena od mnogih institucija, a pokazalo se da je česta prezentacija u javnosti urodila plodom. Pored toga prva skupina odlučila se za natjecateljski program, pa će kroz tjedan dana u Novom Marofu na prvoj utrci nove sezoine Prvenstva Hrvatske startati sedam mladih kartingaša dva riječka kluba koji su iznikli u prvoj generaciji „Prelučke legende“.

Tijekom tjedna teorijska će se predavanja održavati u centru Rijeke, da bi vikendom, prema posebnom rasporedu budući kartingaši upoznavali tehniku vožnje na kartodromu Preluk. Po okončanju programa svi će polaznici pristupiti ispitima, te s diplomom o završenoj školi steći i pravo dobivanja natjecateljske licence Hrvatskog auto i karting saveza.

Pored nacionalnog sportskog saveza Hrvatskog auto i karting saveza, odnosno Odbora za karting šport školu su kroz različite vidove podržali Grad Rijeka, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Automobilistički savez PGŽ i Zajednica tehničke kulture Rijeka.

I ove su godine planirana četiri ciklusa, a više informacija može se dobiti  na www.riautosport.hr ( e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i 091 1521-303) ili  Kartodromu Preluk svakodnevno za sada od 10 do 18 sati ( www.kartingcentar.com ) tel. 622-362.