Vedran Gerc: Siguran sam da Orijent napraviti iskorak kada budemo potpuno spremni na svim razinama

Četvrtak, 06. listopada 2022. 10:30 Napisao/la  Igor Vranić

Siguran sam će naši napadači proraditi, smatram da mogu završiti sezonu s desetak postignutih pogodaka, kaže bivši napadač i sadašnji direktor Orijenta

Vedran Gerc
Vedran Gerc

Nogometaši Orijenta u petak igraju u Sigetu protiv Hrvatskog dragovoljca.

Ove sezone tonus momčadi je dobar, kao što vole reći treneri, iako je (ne)fikasnost napadača evidentan problem, od 10 pogodaka samo jedan (Dukađin) su postignuli napadači.

Nije točno da Orijent nema klasičnog gol-igrača, problem je da on od početka ove sezone sjedi u klupskom uredu:

- Problem neefikasnosti postoji, činjenica je da stvaramo dosta šansi. Ne bih rekao da napadači loše igraju, jednostavno ne postižu golove. Kod napadača je jako bitno da imaju povjerenje i onda će proraditi, mislim da naši napadači imaju kvalitetu i da je samo pitanje vremena, kada će proraditi, kaže Vedran Gerc.

Bivši napadač ove sezone postao je direktor kluba, Gerc je prema igračkom profilu bio klasični gol-igrač kojega više zanimaju golovi nego dojam u igri:

- Siguran sam će naši napadači proraditi! Jasno da imaju svoje nedostatke, ali imaju neke prednosti koje ja nisam imao, smatram da mogu završiti sezonu s desetak postignutih pogodaka, govori Gerc.

Momčad Orijenta u petak igra protiv zadnje momčadi na ljestvici:

- Utakmica nam dolazi u dobrom trenutku nakon domaće pobjede koja nam je bila jako bitna, na tome možemo temeljiti ambicije protiv Dragovoljca, koji je u lošem razdoblju. Idemo iz utakmicu u utakmicu, prema mojem mišljenju u svakoj utakmici trebamo ići na pobjedu, gdje god da igramo, smatra Gerc.

Gerc intezivno na tribinama proživljava utakmice, donedavno je igrao:

- Emocije su podijeljene, ali kako vrijeme odmiče tako sam sve zadovoljniji s odlukom da prestanem igrati. Imam 36 godina, mislim da sam ostvario lijepu karijeru, svoje sam odigrao, bilo je vrijeme da okrenem novu stranicu u životu. Na početku je bilo malo čudno, ali mogu vam reći da uživam u novoj funkciji. Jesam, pronašao sam se na funkciji direktora. Bilo je malo čudno na početku, ali veselim se poslu kojega ima dosta. Stvarno smo vrhunski organizirani klub na hrvatskoj razini, to je definitvno, baš je gušt raditi u ovakvom okruženju. U Orijentu se ne moraš brinuti o problemima, koji postoje u mnogim ostalim klubovima. Mi brinemo samo o tome kako ćemo rasti, kako ćemo biti sve bolji, govori Gerc i priznaje da je imao i malo sreće.

U devedeset posto klubova u kojima je tijekom karijere igrao Gerc ne bi bio baš ovako zadovoljni direktor, Orijent je odista vrhunski posložen klub s obzirom na razinu natjecanja i okruženje:

- Istina, u tim klubovima izazovi bi bili drugačiji, ha, ha... Ovdje je stvarno gušt raditi! Mi smo postavili ljestvicu dosta visoko, ali apsolutno ima prostora za rast kluba. Ništa ne najavljujemo, ništa ne tražimo, svakodnevni rad se nameće sam po sebi, posebice s obzirom na to koliko predsjednik Saša Matijaš izdvaja svoga vremena za klub, koliko ostali ljudi ulažu sebe u klub. Rast Orijenta je neminovan, a kada ćemo napraviti iskorak na terenu to ne ovisi samo o nama. Sve radimo da se svake godine dižemo, siguran sam da ćemo napraviti iskorak, a to će se dogoditi kada budemo potpuno spremni na svim razinama, zaključuje Gerc.

Raspored utakmica 9. kola:
petak (15):

Hrvatski dragovoljac - Orijent
Kustošija - Dubrava
subota (15):
Rudeš - Vukovar 1991
Cibalia - Solin (MAXSport 1)
nedjelja (15):
Croatia Zmijavci - Jarun
ponedjeljak (15):
Dugopolje - BSK

Standings provided by SofaScore