SLOBODAN GRUBOR

Kako se bliži utakmica točno se vidi da igrači nisu mirni

Nedjelja, 19. studenog 2023. 21:48 Napisao  I. V.

Predsjednik i klupski čelnici od mene će dobiti kompletnu sliku o tome kako sve skupa treba izgledati, kaže trener Orijenta

Kako se bliži  utakmica točno se vidi da igrači nisu mirni

Orijent je utakmicom protiv Solina (1:1) prekinuo niz od pet poraza, Slobodan Grubor u trećoj utakmici na klupi osvojio je prvi bod.

U preostale dvije utakmice do kraja godine Orijent igra protiv protiv Šibenika na Šubićevcu i protiv Zrinskog na Krimeji, što momčad u ovakvom tonusu može očekivati u utakmicama protiv vodećih momčadi?

- Sve su utakmice u ligi teške, posebno utakmice protiv momčadi koje se bore za ostanak. Očekivali smo onakvu utakmicu protiv Solina, željeli smo pobjedu, spremali smo se za to kroz tjedan, dečki pokazuju volju za radom na treninzima, ali još uvijek je podsvjesno prisutan psihološki teret u glavama. Tipičan primjer je reakcija nakon što smo poveli 1:0, kada su igrači više počeli razmišljati o rezultatu nego o igri. Imamo problema u taktičkom dijelu, u tajminzima u fazi napada i obrane, to su sve stvari koje se ne mogu usvojiti preko noći. Moramo puno raditi, vjerujem da će biti bolje u bližoj budućnosti. Sada igramo protiv Šibenika, koji ima ambicije vratiti se u prvu ligu, ali ne idemo u Šibenik s bijelom zastavom, nećemo se unaprijed predati. Dat ćemo maksimum, probat ćemo zakomplicirati stvari i ostvariti pozitivan rezultat. Kada govorimo o pozitivnom rezultatu, nakon dugo vremena nismo izgubili utakmicu što je mali podstrek za dalje. Približava se kraj prvog dijela sezone, igrači su psihički i fizički umorni, moramo do kraja izvući maksimum, kaže Grubor.

Momčad je uočljivo energetski pala u zadnjem razdoblju što može biti posljedica fizičke nespremnosti ili mentalne blokade?

- Mislim da je veći mentalni problem, sve ovisi od glave. Nekada možeš dati sve od sebe i kada si umoran, ako želiš, možeš dati još deset, dvadeset posto. Još uvijek postoji strah u glavama. Kada gledam igrače na treninzima, kada su neopterećeni utakmicom, dobro izgledaju, nemam nikakvih primjedbi. Kako se približava utakmica točno se vidi da igrači nisu mirni, što ne mogu ni biti. Kraj je prvoga dijela sezone, puno se toga skupilo, ali moramo svi zajedno dati maksimum u ove dvije utakmice.

Jasno je da će presudne za nastavak sezone biti promjene koje se trebaju dogoditi u svlačionici čim završi prvi dio sezone, jeste li razgovarali s klupskim čelnicima na tu temu?

- Već sam napomenuo neke stvari! Moramo se koncentrirati na ove dvije utakmice, onda svi zajedno moramo napraviti dobru analizu, predsjednik i klupski čelnici od mene će dobiti kompletnu sliku o tome kako sve skupa treba izgledati.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.